Inspectie Verkeer en Waterstaat


23 mei 2006: Samenwerking met Hongaarse Inspectie voor Milieu

De Inspectie Ven W gaat samenwerken met de Hongaarse Nationale Inspectie voor Milieu, Natuur en Water. Mevrouw Ildikó Filotás, inspecteur generaal, ondertekende op 10 mei daarvoor de samenwerkingsovereenkomst onder toeziend oog van hoofdinspecteur Jan Leentvaar. Inspecteur-generaal Johan de Leeuw van de Inspectie VenW ondertekende deze overeenkomst al eerder.

Samenwerkingsovereenkomst met Hongaarse Inspectie voor Mileu

Ondertekening overeenkomst met Hongaarse Inspectie voor Milieu

De samenwerking is een toevoeging aan de bestaande watersamenwerking tussen V&W en de Hongaarse waterautoriteiten. Deze samenwerking bestaat al sinds 1984 en is zeer succesvol geweest door het uitwisselen van kennis en ervaringen. De Hongaarse ervaringen met hoogwater en overstromingen, bijvoorbeeld, zijn van groot belang voor Rijkswaterstaat.

Ook op inspectieterrein kunnen kennis en ervaring worden uitgewisseld. Daarnaast ziet de inspectie de samenwerking als een goede gelegenheid voor het bespreken van ontwikkelingen in Europese regelgeving. Beide inspecties zullen in EU IMPEL-kader (=Europees handhavingsnetwerk op gebied van milieuwetgeving) gezamenlijk 'water' op de kaart gaan zetten als een relevant onderwerp.

23-5-2006 Inspectie Verkeer en Waterstaat. Privacy statement