Gemeente Almelo

Laatste kans op kosteloze sanering asbestwegen

Eigenaren van asbestwegen en -erven in Almelo en de omliggende gemeenten hebben nog tot uiterlijk 30 juni de mogelijkheid zich aan te melden voor de saneringsregeling asbestwegen. Ook eigenaren die twijfelen of er asbest aanwezig is kunnen zich aanmelden. Dinsdag 23 mei vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur is er in het dorpshuis "Brookshus" in Bornerbroek voor eigenaren uit Almelo en de buurgemeenten een informatieavond. Deskundigen van de provincie, de gemeente en de GGD geven informatie en is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen.
De regeling staat open voor particulieren, bedrijven en instellingen uit de gemeenten Hof van Twente, Almelo, Haaksbergen, Hengelo, Rijssen-Holten, Borne, Wierden, Lochem en Berkelland.

Aanmelden voor asbestsanering kan ook op de inloopavonden. Verder kunnen eigenaren zich telefonisch aanmelden bij het Landelijk Meldpunt Asbest (0800-6353272) (0800-MELDASBEST) of via het digitale loket van het meldpunt: www.meldasbest.nl

Eigenaren die zich na 30 juni 2006 niet hebben gemeld voor de saneringsregeling en waarbij wordt geconstateerd dat er asbest in hun wegen of erven is verwerkt, kunnen strafrechtelijk worden vervolgd. Bovendien draaien zij zelf op voor de kosten van de sanering.