Politie Gelderland-Zuid

Vrouw bedreigd na uitzetten kostganger

Nijmegen, 23-05-2006 o Een 53-jarige vrouw uit Nijmegen belde maandagavond de politie omdat een 52-jarige man, die zij tijdelijk onderdak had geboden, haar bedreigde en haar woning vernielde.

Toen de politie kwam, was een ruit ingeslagen en kwam hen een man tegemoet lopen die onder het bloed zat. Deze 52-jarige bleek naar zeggen van de 54-jarige vrouw tijdelijk bij haar te hebben gewoond omdat hij geen onderdak had. De man bedreigde haar naar haar zeggen regelmatig.

Omdat de vrouw zich geintimideerd en bedreigd voelde door deze man, besloot zij hem te vragen weg te gaan. De man weigerde dat al een paar dagen, waarop de vrouw de deur afsloot met van buiten niet te openen sloten.

Hierop werd de man agressief en sommeerde haar de deur te openen. De vrouw deed dat niet en vluchtte aan de andere kant de woning uit. Daar belde ze de politie. Die kwam en kon de man, die intussen diverse vernielingen aan de woning had aangebracht, aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en de politie onderzoekt de zaak verder. (07)