Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ADP en QlikTech ontwikkelen management rapportage- en analysetool voor de personeelsinformatiesystemen van ADP

Van data naar informatie naar inzicht

Rotterdam, 23 mei 2006 ADP, wereldwijd marktleider van systemen en services voor salaris-, benefits- en personeelsadministratie, heeft samen met QlikTech Nederland, de Nederlandse vestiging van s werelds snelst groeiende business intelligence softwarebedrijf, een management rapportage- en analysetool ontwikkeld die standaard met de ADP-systemen in Nederland wordt meegeleverd. Deze tool, ADP Rapportage & Analyse, maakt het mogelijk om naast overzichten ook dynamische analyses te maken, waarbij informatie vanuit alle denkbare invalshoeken geanalyseerd kan worden met behulp van een zeer gebruiksvriendelijke interface.

De oplossingen van ADP zijn gericht op het vastleggen en verwerken van personeelsdossiers en de bijkomende (salaris)administratieverwerking. Met behulp van de QlikTech-technologie zet ADP deze data om in managementinformatie, waarmee op basis van prestatie-indicatoren geanalyseerd en gestuurd kan worden. Zo krijgen bedrijven ondermeer inzicht in de formatie en personele bezetting, verlof en verzuim en opleiding en mobiliteit van afdelingen en medewerkers. HRM-functionarissen kunnen nu via een management dashboard analyses uitvoeren door simpel op gevraagde informatie te klikken, desgewenst over meerdere jaren en/of verschillende dienstverbanden die medewerkers hebben doorlopen. Trends binnen bedrijven en afdelingen kunnen in beeld worden gebracht en in een forecast worden opgenomen.

Met ADP Rapportage & Analyse wordt het dus mogelijk om de stap van data naar informatie naar inzicht daadwerkelijk te maken. Klanten kunnen zeer snel beschikken over alle gewenste informatie, zowel statisch als dynamisch, die zij nodig hebben om handen en voeten te geven aan beleidsvorming en strategisch- en personeelsmanagement. ADP Rapportage & Analyse geeft de mogelijkheid om écht sturing te geven aan de personeelsprocessen binnen een organisatie.

ADP had reeds een rapportagetool voor zijn systemen. De vraag naar flexibiliteit en echte business intelligence heeft ADP doen besluiten een volwaardige business intelligence (BI) oplossing te realiseren. De Nederlandse vestiging van het bedrijf stelde daarbij hoge eisen aan het gebruiksgemak, de flexibiliteit en het onderhoudsgemak. QlikTech bleek in staat binnen twee maanden de gewenste BI-functionaliteit te realiseren. De BI-oplossing die ontwikkeld is door ADP en QlikTech komt tegemoet aan de behoefte van organisaties om complexe personeelsvraagstukken eenvoudig op te lossen. ADP Rapportage & Analyse is in de zomer voor klanten van ADP beschikbaar.

ADP Rapportage & Analyse is niet alleen bedoeld voor specialisten, iedereen kan er mee werken: van administratieve medewerkers tot data-analisten en van ICT ers tot managers. Via een webbrowser kunnen zij gemakkelijk de informatie vanuit verschillende, voor hen relevante invalshoeken bekijken desgewenst tot op het laagste detailniveau zodat zij causale verbanden kunnen leggen.

Over ADP

ADP ontwikkelt al 50 jaar systemen en services voor salaris-, benefits- en personeelsadministraties én verzorgt de verwerking daarvan in het eigen, uitstekend beveiligde, computercentrum. In Nederland is ADP veruit het grootste bedrijf met dit specialisme.

ADP, gevestigd in Rotterdam en Capelle aan den IJssel, heeft ruim 500 medewerkers en had in 2004 (boekjaar 2005) een omzet van 64 miljoen euro. Als eerste salarisverwerker beschikt ADP over de (SAS70) type 2-mededeling, onontbeerlijk voor bedrijven die willen voldoen aan de Sarbanes-Oxley-wetgeving.

ADP Nederland BV is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Amerikaanse concern Automatic Data Processing Inc. Wereldwijd verwerkt ADP salarissen voor meer dan 32 miljoen werknemers. De mondiale omzet bedraagt 8,5 miljard US-dollar.

Meer informatie is te vinden op

Over QlikTech

QlikTech is s werelds snelst groeiende business intelligence softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van QlikTech, maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. De gepatenteerde technologie van QlikTech maakt het mogelijk om zeer grote dataverzamelingen direct in het interne geheugen te manipuleren. Dit kan al op relatief eenvoudige hardware, wat een betaalbare, brede implementatie van zeer verfijnde analytische applicaties mogelijk maakt binnen slechts twee tot drie weken. QlikView is voor eindgebruikers eenvoudig te leren en te gebruiken.

QlikTech heeft wereldwijd meer dan 3.600 klanten in 58 landen en elke twee werkdagen komen er 15 klanten bij. Het bedrijf is opgericht in Zweden en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland (Hoofddorp) en Scandinavië. QlikTech werkt wereldwijd met meer dan honderd partners. Tot de klanten van QlikTech Nederland behoren onder meer: ADP, Panasonic, ThiemeMeulenhoff, Wegter Services en Schenker BV. Meer informatie is te vinden op www.qliktech.nl.