Time : 12:24:43
Date : 23 May 2006
Sender Name: Batavus BV

Batavus Padova Easy maakt van fietsen échte ontspanning

De lusten van het fietsen zonder de bijbehorende inspanning - de Batavus Padova Easy maakt het mogelijk. In een op het oog heel gewone, maar wel fraai ontworpen fiets zitten een accu en een elektromotor verborgen die het fietsen aanmerkelijk verlichten. Ideaal voor ouders met kinderen, die wat hulp bij hun extra zware inspanning kunnen gebruiken of voor degenen die graag naar hun werk fietsen zonder bezweet aan te komen.

De Batavus Padova Easy is een combinatie van een op het oog normale fiets en elektronisch vernuft. In de naaf van het achterwiel zit een elektromotor verborgen die het wiel helpt om rond te draaien. De elektromotor wordt gevoed door de accu, die geheel onzichtbaar is weggewerkt in het frame. Op het stuur zit een klein bedieningspaneel, dat tevens dienst doet als snelheidsmeter, kilometerteller, verlichtingsschakelaar én startonderbreker. Overigens is ook de verlichting van de Batavus Padova Easy aangesloten op de accu, zodat er geen dynamo is die het trappen onnodig zwaarder maakt.

Naar behoefte
De ondersteuning door de elektromotor is naar behoefte in te stellen. Bijvoorbeeld bij tegenwind, zware boodschappen aan het stuur, kinderen die achterop zitten of een stijgende weg, kan de motor wat harder werken om de inspanning te verlichten. Op die manier blijven de lusten van het fietsen intact, maar worden de lasten niet zwaarder dan gewenst. Vooral voor mensen die niet te veel inspanning willen, kunnen of mógen leveren, biedt de Batavus Padova Easy de mogelijkheid om toch voor de fiets in plaats van de auto te kiezen.

De Batavus Padova Easy is verkrijgbaar bij uw fietsenspeciaalzaak. De adviesprijs bedraagt ¤ 1.899,- voor de Padova Easy City en ¤ 1.999,- voor de Padova Easy Sportive.

Contactpersoon België:
Mevr. Karine Van Keer
Tel.: +32 15 27 35 91
E-mail: info-be@batavus.com

URL: http://www.batavus.com