Gemeente Schiedam


Aleidapenningen uitgedeeld

Aleidapenning voor de heer B.G.J. de Koning, directeur Beheer en Lid van de Raad van bestuur van de Frankelandgroep en voor mevrouw A.M. van der Linden, directeur Zorg en Lid van de Raad van Bestuur van de Frankelandgroep, centrum voor verzorgd wonen, verpleging en welzijn in Schiedam.

Op vrijdag 12 mei is in het Zorgcentrum Frankeland, Sint Liduinastraat 10 te Schiedam aan de Frankelandgroep het gouden keurmerk in de zorg toegekend voor Frankeland en het Jacobs Gasthuis. Dit is de hoogste onderscheiding voor kwaliteit en zorg in Nederland.

Tijdens deze bijeenkomst hebben de beide directieleden, de heer B.G.J. de Koning en mevrouw A.M. van der Linden, ieder uit handen van de burgemeester, de heer R. Scheeres de Aleidapenning van de stad Schiedam ontvangen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft hen beiden de hoogste onderscheiding van de stad Schiedam toegekend voor het feit dat zij ruim zestien jaar zich op buitengewone wijze inzetten de ouderenzorg in Schiedam op een hoger plan te brengen.

Mede dankzij hun inzet zijn alle zorgcentra in Schiedam ondergebracht in de Frankelandgroep. Dit zijn de Harg Spaland, Schiewaegh (v.h.Thurlede), Frankeland en het Jacobs Gasthuis.

Met name voor Schiewaegh zag de toekomst er niet rooskleurig uit en werd het door ingrijpen van beide directieleden behoed van faillissement.

Ook het Jacobs Gasthuis maakte moeilijke tijden door en werd gered door opname in de Frankelandgroep.