Vitaal.nl

persbericht

De 49-plusser heeft regelmatig seks buiten de slaapkamer

Maar liefst 66% van de 49-plussers heeft regelmatig seks buiten de slaapkamer. Dat blijkt uit de grote seksenquête van vitaal.nl, het internetmagazine voor levensgenieters. Uit dit onderzoek blijkt verder dat 35% van de doelgroep zich nog altijd seksueel aantrekkelijk voelt. Opmerkelijk daarbij is dat 42% van de vrouwen zichzelf aantrekkelijk vindt, tegenover 28% van de mannen.

Utrecht, 23 mei 2006

Vitaal.nl start deze maand met een dossier 'Seksualiteit' en onderzocht hiervoor de beleving van seks binnen de doelgroep 49-plussers. Uit het onderzoek kwam naar voren dat 73% van de 49-plussers nog volop van seks geniet. Meer dan de helft van de ondervraagden is tevreden tot zeer tevreden over hun seksleven. Opvallend is wel dat 47% aangeeft dat de 'zin in seks' is afgenomen sinds het 40e levensjaar.

De 49-plusser praat nauwelijks met specialisten over problemen in hun seksuele relatie. Ruim 46% praat wel met de partner als er problemen zijn. 44% van de doelgroep zegt dat seks in de media een te grote rol speelt en ruim 42% vindt dat je soms zin in seks moet maken voor elkaar.

Doelgroep
Heleen Sluijs, uitgever van vitaal.nl: 'De 49-plusser krijgt meer tijd doordat de kinderen het huis uit gaan, het werk minder energie gaat kosten en de prioriteiten in het leven anders worden gesteld. Ze gaan weer genieten, en krijgen ook weer meer aandacht voor elkaar. Juist op dit moment wordt besloten welke activiteiten een prominente rol gaan spelen in hun leven, en ook de rol die hun partner hierin speelt.'

Sex On The Rocks
In samenwerking met Uitgeverij Kosmos - Z&K heeft vitaal.nl het boek 'Sex on the rocks' uitgegeven, van vitaal.nl-auteur Madeleine van de Wouw. 'Sex on the rocks' is het eerste boek over seks dat zich specifiek richt op 49-plussers. Het boek en de bijbehorende website (www.sexontherocks.nl) behandelen allerlei onderwerpen die met seksualiteit te maken hebben. Het doel is om seks bespreekbaar te maken. Want praten over seksualiteit is belangrijk, zoals ook blijkt uit de seksenquête van vitaal.nl.

Online Internetmagazine Voor Levensgenieters
Op vitaal.nl zijn actuele artikelen en persoonlijke verhalen te vinden over vrije tijd, gezondheid, boeken, reizen, cultuur, natuur en seksualiteit. De combinatie van informatie en ontspanning, de interactieve columns, de vele tips en prijsvragen maken vitaal.nl een zeer levendige ontmoetingsplek voor 49-plussers op internet. Vitaal.nl heeft 110.000 bezoekers per maand en 22.000 nieuwsbriefabonnees die iedere week op de hoogte worden gehouden.


---

Noot voor de redactie (