1e persbericht van dinsdag 23 mei 2006

Eindhoven, 23-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt jongens aan voor diefstal

Maandagavond omstreeks 20.30 uur heeft de politie op de Kernkampstraat twee jongens van 15 jaar oud uit Eindhoven aangehouden. De jongens worden verdacht van het wegnemen van een bromscooter. Een getuige meldde de politie dat de jongens met een bromscooter aan het slepen waren. De politie is in de wijk gaan zoeken en trof de jongens aan. Toen ze de agenten in het oog kregen vluchtten zij weg. De politie zette de achtervolging in en hield de jongens aan. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen overval op tankstation

Maandagavond rond 20.00 uur hebben twee mannen in de Huizingalaan een tankstation overvallen. De 24-jarige medewerkster uit Eindhoven zat achter de balie, toen twee mannen het tankstation binnen kwamen. Eén van de mannen had een vuistvuurwapen en kwam achter de balie. Hij eiste geld. De tweede persoon kwam ook achter de balie en pakte sigaretten. Hierna zijn de mannen weggelopen.
De eerste dader is licht getint en tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij is ongeveer 1.80 meter. Hij heeft een normaal postuur met een schaafwond of litteken op zijn rechterwang. Hij droeg een zwart jack met daaraan een capuchon met een grijze rand. Van de tweede dader is alleen bekend dat hij een capuchon droeg. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de overval. Zij kunnen contact opnemen met Politie Eindhoven op telefoonnummer 0900-8844.

Eindhoven: Politie lost reeks woninginbraken op

Met de aanhouding van een 25-jarige Eindhovenaar heeft de politie zeven woninginbraken en één autodiefstal opgelost. Zondag rond 17.30 uur werd de Eindhovenaar in de Johannesburgstraat door de politie opgepakt. De man werd zondagavond overgedragen aan de Gezamenlijke Recherche. Maandag en dinsdag bleek tijdens het onderzoek dat de man verantwoordelijk was voor zeven woninginbraken in het stadsdeel Tongelre, in de omgeving van de Jan van Riebeecklaan. In zijn woning vonden rechercheurs nog een deel van de buit. De man, die verslaafd is aan harddrugs, blijft in voorlopige hechtenis.

Helmond: Politie houdt verkeerscontroles

Maandagmiddag heeft de politie tussen 15.55 uur en 18.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester van Houtlaan. Er zijn 1174 voertuigen gecontroleerd, waarvan 35 bestuurders een bekeuring kregen. De maximaal toegestane snelheid op deze weg is 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 72 km/u.

Ook maandagavond heeft de politie tussen 20.15 uur en 21.15 uur verkeerscontroles gehouden op de Mierloseweg en de Noord Parallelweg. Hier zijn verschillende bekeuringen uitgedeeld: 5 x niet volgen van de juiste rijrichting
6 x rijden door rood licht

1 x niet stoppen voor knipperende lichten bij de spoorwegovergang