Mei 2006

VVV Zeeuws-Vlaanderen introduceert GPS op campings De VVV Zeeuws Vlaanderen heeft een 8-tal campings een cursus aangeboden waarin het GPS gebruik aangeleerd wordt. De KNBLO wandelsport organisatie Nederland (KNBLO-NL) biedt hiervoor een passende cursus aan, waarbij in twee bijeenkomsten de deelnemers geleerd wordt, om te gaan met het GPS toestel en de aanwijzingen van het toestel te leren begrijpen.
Na een aantal huiswerk opdrachten na de inmiddels gehouden eerste bijeenkomst, wordt in de tweede bijeenkomst (8 juni) het uitzetten van routes behandeld en geoefend. Een projectmedewerker van de KNBLO-NL verzorgt de cursus.

Routes
De VVV en de campings hebben de intentie om routes aan hun gasten aan te bieden, zodat ze niet langer met een papieren routebeschrijving op pad hoeven te gaan, maar nog belangrijker: altijd op de juiste plek aankomen en niet meer verkeerd kunnen lopen.

Huren
Via het VVV-kantoor en de campings is het mogelijk om toestellen te huren. die kunnen worden geladen met een aantal routes naar de wens van de gast. Deze gast kan op zijn beurt kiezen welke route hem het meeste ligt qua afstand en omgeving. Zelfs als de GPS-wandelaar tijdens de route bedenkt om een andere route te gaan lopen of wil stoppen met de gekozen route, kan hij de GPS zo instellen dat die hem naar de veranderde plek wijst en vanaf daar weer in de juiste route stuurt. Uiteraard wordt er eerst een goede uitleg gegeven voor men op pad gaat. Het vergt wel enige kennis, maar na een korte oefening wordt alles al snel duidelijk.

Kinderen
De campings willen niet alleen wandeltochten aanbieden, ook voor de kinderen zijn er GPS activiteiten. Vooral het schat zoeken (technische naam = geocaching) is een zeer aantrekkelijke activiteit voor de jeugd van 6 tot 16 jaar. De jongere kinderen zullen het toestel nog niet zelf kunnen bedienen, maar eenmaal ingesteld door een ander kunnen ze er al snel mee overweg.
Gezinnen
Ook voor gezinnen is wandelen met een GPS een uitermate geschikte activiteit. Het toestel kan voor een lage prijs voor een dag of anger worden gehuurd en je kunt er met het hele gezin van genieten.

Met de GPS blijft de jeugd bezig met interessante techniek, maar zal ze er bij in beweging moeten komen om een spel goed te kunnen spelen. Op GPS kan bijvoorbeeld ook het van de mobiele telefoon populaire snake-spel worden gespeeld. Niet met de duimen, maar door zelf te bewegen. Uiteraard in de door de GPS aangegeven goede richting.

Kennismaking
Neem voor een kennismaking met GPS contact op met b.janssen@knblo-nl.nl of bel 024-3655573. In Nijmegen wordt elke maand een kennismakingscursus gegeven. De eerstvolgende is 17 juni.

2006-05-23