Mei 2006

Zeven nieuwe toeristische autoroutes rond Amsterdam Gratis te downloaden van Noordhollandsite op internet Toeristen en recreanten kunnen sinds 23 mei gratis toeristische autoroutes downloaden van http://www.noord-holland.com/. Het gaat om zeven nieuwe routes die de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland doorkruisen. Met één druk op de knop rolt er een leuke dagtocht uit de printer.
De routes variëren in lengte van 125 tot 190 km. Bij elke route wordt een beschrijving gegeven van de streek waar ze doorheen gaat. Over interessante steden of markante plekken wordt meer specifieke informatie gegeven. Tevens krijgt de automobilist tips voor bezoeken aan musea, activiteiten en exposities. De volledige routebeschrijving, inclusief overzichtskaart, streekbeschrijving en tips, is gratis te printen vanaf de site. De routes zijn op dit moment beschikbaar in de talen Nederlands, Spaans en Italiaans.

Stimulans
Toerisme Noord-Holland heeft de autoroutes ontwikkeld om toeristen en recreanten te stimuleren de regio om Amsterdam te bezoeken. Belangrijk hierbij is informatievoorziening en aanbodsverbetering voor de (buitenlandse) toerist. Deze routes zijn hier een voorbeeld van.

NB: Zie de bijlage voor een korte beschrijving van elke route.

Noot voor de redactie (