Ingezonden persbericht


At&t vergroot wi-fi-toegang en aanwezigheid op europese markt

Bredere inzet Wi-Fi-diensten door samenwerking met WeRoam

Den Haag, 23 mei 2006 AT&T heeft het bereik van zijn mondiale Wireless Fidelity (Wi-Fi) toegangsdiensten aanzienlijk uitgebreid binnen heel Europa. In samenwerking met WeRoam heeft AT&T zijn netwerk in één keer vergroot met meer dan 10.000 nieuwe Europese hotspots in onder meer Duitsland, Zwitserland, België, Spanje, Hongarije, Ierland en Frankrijk. Bovendien beschikt AT&T via het netwerk van WeRoam nu over een sterke positie in Israël, Brazilië, Japan en Taiwan. WeRoam is een Zwitserse organisatie gericht op mobiliteitsbeheer en roamings­oplossingen voor de mobiele en draadloze telecommunicatiesector.

Door de samenwerking met WeRoam kan AT&T nu gebruik maken van een groot aantal zogenaamde WISP-netwerken (van Wireless Internet Service Providers) en zo de positie van de onderneming in Wi-Fi en vaste Ethernet-diensten aanzienlijk uitbreiden. Gebruikers en zakelijke klanten van AT&T krijgen hierdoor veel ruimere connectiviteits mogelijkheden. Zo hebben gebruikers van AT&T in Frankrijk via WeRoam en de daarbij aangesloten service provider Orange de beschikking over meer dan 7.000 hotspots, veel meer dan de meeste concurrende aanbieders. Deze nieuwe Wi-Fi-hotspots vormen de jongste uitbreiding op het Enterprise Mobility Portfolio van AT&T. Dit dienstenaanbod is bedoeld om zakelijke gebruikers flexibele toegang te geven tot hun besloten bedrijfsnetwerken via beveiligde VPN-verbindingen. Via AT&T Global Network Client wordt deze verbinding tot stand gebracht vanuit huis, kantoor en of openbare locaties, zoals luchthavens, hotels en congrescentra.

Met de toevoeging van deze nieuwe Wi-Fi-hotspots in Europa en Azië kunnen onze gebruikers nu vrijwel altijd en overal werken via volwaardige Internet-verbindingen, vertelt Mark Keiffer, marketing manager Zakelijke Klanten van AT&T. Ons Enterprise Mobility-concept biedt onze mondiale klanten complete connectiviteitsoplossingen, voor integrale, veilige toegang tot hun bedrijfsnetwerken .

Door onze samenwerking met AT&T kunnen wij additionele Wi-Fi-mogelijkheden bieden, waardoor AT&T zijn bereik en dienstverlening verder kan uitbreiden via onze partnernetwerken, verklaart Toni Stadelmann, CEO van WeRoam. WeRoam stelt zijn WLAN-expertise beschikbaar via een neutraal roamingplatform dat alle open standaarden ondersteunt.

Met de nieuwe overeenkomst is het aantal Wi-Fi hotspots dat AT&T zijn Remote Access-klanten aanbiedt toegenomen tot meer dan 33.000 locaties over de hele wereld, een aantal dat zal blijven toenemen. Deels gedragen door de investeringen ter waarde van totaal 8,5 miljard dollar die AT&T onlangs voor dit jaar aankondigde.

In Amerika exploiteert AT&T inmiddels bijna 11.000 hotspot op onder meer luchthavens, in Barnes & Noble boekhandels en een groot aantal McDonald s restaurants.

Ga voor meer informatie over de Enterprise Mobility-oplossingen van AT&T naar http://www.business.att.com/service_overview.jsp?repoid=Product&repoitem=eb_wifi&serv=eb_wifi&serv_port=eb_mobility&serv_fam=eb_ras&segment=ent_biz

De beschikbaarheid van deze extra hotspots volgt op de annoncering van WeRoam in februari 2006.

# # #

Over WeRoam

WeRoam (2001) is een volle dochter van TOGEWA Holding en is de handelsnaam van het Zwitserse TOGEWAnet AG. WeRoam is gespecialiseerd in grootschalige platforms voor mobility-management en roaming-oplossingen voor vaste en draadloze telecommunicatie. Het gepatenteerde open roamingplatform van WeRoam wordt momenteel benut door meer dan 50 Wireless Internet Service Providers (WISPs), waaronder een aantal van s werelds grootste GSM- en remote access-providers, die samen meer dan 20.000 hotspots exploiteren. WeRoam is marktleider in SIM-georiënteerde authenticatie voor toegang tot draadloze lokale bedrijfsnetwerken (WLANs). Kijk voor meer informatie over WeRoam op www.weroam.com.

Over het nieuwe AT&T

AT&T Inc. is een van s werelds grootste houdstermaatschappijen in telecommunicatiediensten. Onder de mondiale merkvlag van AT&T genieten de AT&T-bedrijven over de hele wereld erkenning als vooraanstaande leveranciers van IP-georiënteerde communicatiediensten aan bedrijven. In de VS zijn de dochterondernemingen van AT&T toonaangevende aanbieders van high-speed DSL-diensten op het vlak van Internet, telefonie, abonnee-informatie en advertenties. AT&T Inc. heeft een belang van 60 procent in Cingular Wireless, dat als grootste Amerikaanse aanbieder van draadloze communicatiediensten 55,8 miljoen abonnees heeft. Kijk voor meer informatie over AT&T Inc. en de producten en diensten van AT&T op www.att.com.

© 2006 AT&T Knowledge Ventures. Alle rechten voorbehouden. Dochterbedrijven van AT&T Inc. en aan AT&T Inc. gelieerde vennootschappen leveren producten en diensten onder de merknaam AT&T.