Ingezonden persbericht


23 mei 2006

Heliview: circa 5 miljoen huishoudens interesse in multiplay aanbod

Ongeveer 7 van de 10 huishoudens in Nederland heeft zeker of misschien interesse in een vorm van multiplay. Dat wil zeggen een combinatie van vaste telefonie en/of internet en/of mobiele telefonie en/of digitale televisie. Dat zijn ongeveer 5 miljoen huishoudens. Dit blijkt uit de laatste meting van de ICT Consumer Monitor van Heliview, een onderzoek onder ruim 1.700 huishoudens.

De interesse is het hoogst onder huishoudens die geen vaste telefoonaansluiting hebben op dit moment: bijna 9 van de 10 huishoudens die alleen een mobiele telefoonaansluiting hebben en daarnaast ook internet heeft interesse in een multiplay aanbod. De huishoudens die gebruik maken van zowel vaste als mobiele telefonie en ook een internetaansluiting hebben, zijn ook relatief vaak geĂŻnteresseerd (79%).

De belangrijkste reden om geen interesse te hebben in een multiplay aanbod, is dat binnen het huishouden geen behoefte is aan 1 of meer producten uit het aanbod.

Over Heliview:
Heliview Research is een full-service marktonderzoekbureau gespecialiseerd in business to business onderzoek op het gebied van Informatietechnologie, Telecommunicatie, Mobiliteit, HRM, Charitatief, Financieel, Facilitair en Milieu.

Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview of onze producten kunt u contact opnemen met: Marly Wierckx, Senior Analist ICT (marly.wierckx@heliview.nl) Heliview, Lage Mosten 1-5, 4822 NJ Breda, tel: 076-5484000

Of bekijk onze website: www.heliview.com.