Ingezonden persbericht


Bedrijf waarschuwt voor pre-N producten:

USRobotics lanceert eind 2006 nieuwe n-standaard productlijn

AMSTERDAM, 23 mei 2006 - USRobotics, een onderneming van Platinum Equity, lanceert najaar 2006 een lijn met de nieuwe generatie draadloze producten. Deze producten zijn compatibel met de IEEE 802.11n Draft 1.0 standard, waardoor gebruikers verzekerd zijn van onderlinge uitwisselbaarheid en compatibiliteit, bij invoering van de nieuwe standaard.

USRobotics heeft bij de ontwikkeling van analoge, draad- en draadloze technologieën jarenlange ervaring met het werken met normalisatie instituten. Als een van de eerste leden van de Enhanced Wireless Consortium, heeft USRobotics altijd een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van standaarden voor draadloze producten. Al meer dan 30 jaar ontwikkelt USRobotics high-performance, standards-based en onderling uitwisselbare technologische oplossingen. USRobotics gaat dit nu ook voortzetten met een nieuwe generatie van draadloze producten.

De IEEE legt de laatste hand aan de 802.11n standaard. Verwacht wordt dat er voor de lancering nog wijzigingen worden aangebracht. Daarom bestaat het risico van incompatibiliteit van producten die ontwikkeld zijn op grond van de pre-standards, of haastig op de markt zijn gebracht.

USRobotics waarschuwt voor producten die vóór de goedkeuring van de IEEE 802.11n Draft 1.0 specificatie zijn ontwikkeld, geproduceerd en op de markt zijn gebracht. Deze producten zijn gebaseerd op een technologie die niet compatibel zou kunnen zijn met Draft 1.0 en toekomstige productspecificaties. Eerdere testen van deze 'pre-N','MIMO', en '802.11n-compatible' producten hebben een toename van snelheid en verwerkingscapaciteit aangetoond. Het probleem met de interactie tussen de nieuwe en huidige standaard en netwerken in de omgeving. Zelfs eerdere versies van 802.11n Draft 1.0 gebaseerde producten ondervinden nog problemen met de onderlinge uitwisselbaarheid en met het functioneren in bestaande netwerken.

USRobotics zal daarom haar producten die voldoen aan 802.11n Draft 1.0- pas lanceren wanneer deze problemen volledig zijn opgelost. Klanten kunnen dus verzekerd zijn dat elk hedendaags product dat zij van USRobotics hebben gekocht, ook zal werken met de nieuwe generatie draadloze producten.

//Einde bericht

Over USRobotics
USRobotics is een bedrijf van Platinum Equity. Het bedrijf is al dertig jaar toonaangevend op het gebied van internet- en netwerktoegang en biedt miljoenen mensen de mogelijkheid op een internetverbinding met behulp van krachtige, innovatieve producten. Het bedrijf bouwt zijn koploperspositie binnen deze sector snel verder uit door de nieuwste technologieën te vertalen naar betrouwbare, gebruiksvriendelijke en hoogwaardige producten, waaronder snelle breedbandmodems, bekabelde en draadloze netwerkoplossingen en internetbeveiliging. USRobotics richt zich op de groeiende markten voor thuisgebruik, kantoren aan huis en het MKB. Het bedrijf legt zich erop toe mensen overal ter wereld in verbinding te houden met informatie, entertainment en uiteraard met elkaar. USRobotics is een private onderneming, gevestigd in Chicago. Het hoofdkantoor voor het EMEA-gebied is in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie kunt u vinden op www.usr.com/nl.

Voor meer informatie
Ingeborg Schrijver
Pleon voor USRobotics
Tel: +31 (0)344 67 73 00
Ingeborg.schrijver@pleon.com