Gemeente Apeldoorn

Rekenkamercommissie: jaarverslag 2005 laat goed zien waar Apeldoorn staat

Dit is een persbericht van de gemeenteraad

De Rekenkamercommissie heeft onderzoek gedaan naar het gemeentelijk jaarverslag 2005.
Het verslag geeft volgens de commissie een helder beeld hoe de gemeente heeft gepresteerd en hoe het geld is besteed. Het laat goed zien waar Apeldoorn staat, wat er goed gaat en wat minder goed. De kwaliteit van de informatie aan de gemeenteraad is opnieuw vooruit gegaan.
Dat de gemeente de volledige rechtmatigheidscontrole van de jaarrekening heeft doorstaan, is in de ogen van de rekenkamercommissie een prestatie.

Verbeterpunten zijn er ook.
Zo zou het College de gemeenteraad tussentijds beter moeten informeren over wijzigingen in het investeringsprogramma (geld dat de gemeente voor grote projecten uitgeeft uit de bestemmingsreserve ontwikkeling Apeldoorn, BROA).
Ook van de risico's moet de gemeenteraad beter op de hoogte gesteld worden. Het jaarverslag geeft daarover wel informatie maar niet voldoende.

Het jaarverslag 2005 biedt de gemeenteraad ook stof tot bespreking over de koers van het beleid. Het rekenkamerrapport noemt onder andere als aandachtspunten, het onderhoud van de wegen, de verkeersveiligheid, netheid in de buurt en de toegenomen milieuklachten over bedrijven.

In de politieke markt van 1 juni aanstaande bespreekt de gemeenteraad in het openbaar het jaarverslag 2005, de jaarrekening en de rapporten van de accountant en de rekenkamercommissie.

Het rapport van het rekenkameronderzoek is te raadplegen en te downloaden vanaf van de gemeentelijke website:
www.apeldoorn.nl/gemeenteraad, button 'Rekenkamercommissie'. Ook het jaarverslag en de jaarrekening 2005 zijn op de gemeentelijke website in te zien.

Voor het laatst bijgewerkt op: 23-mei-2006 03:14