Gemeente Zoetermeer

Wethouder Smit neemt Gedachtepad in gebruik

Kunstwerk is onderdeel van renovatie Wilhelminapark

Wethouder Pieter Smit (Kunst en Cultuur) neemt woensdag 24 mei het Gedachtepad officieel in gebruik. Het Gedachtepad is een nieuw kunstwerk in het Wilhelminapark met als onderliggend thema herdenken. Het kunstwerk is onderdeel van de renovatie van het Wilhelminapark en is gemaakt door kunstenares Yvon Grevers.

Het Gedachtepad loopt van de Delftsewallen, langs het oorlogsmonument, naar de Julianalaan. In het pad liggen 16 bronzen wolkjes met daarin gedachten gegraveerd over het thema herdenken. Deze gedachten zijn verzameld onder Zoetermeerse scholieren, bewoners van De Morgenster en via een oproep in het Streekblad. Onderdeel van het Gedachtepad zijn verder een bronzen veer op een natuurstenen plaat langs het pad in het gras en ook hangt er een element aan de brug naar de Julianalaan. De veer verwijst naar een vogel die symbolisch voor vrijheid staat.

Achtergrond

In het kader van de renovatie van het Wilhelminapark schreef de gemeente Zoetermeer in 2005 een ontwerpwedstrijd uit voor in Zoetermeer wonende of werkende professionele beeldende kunstenaars. De opdracht was een ontwerp te maken voor een kunstwerk dat de functie van het park als herdenkingspark zou onderstrepen. Er zijn 18 ontwerpen ingestuurd. De jury koos voor het ontwerp van kunstenares Yvon Grevers.

foto-steen-met-tekst foto-veer foto-steen-met-voetafdruk