hoofdklasse hockey


23-5-2006 : Weer pech voor Nick Meijer

Nick Meijer moet komend weekend de tweede en eventueel derde wedstrijd van de best-of-three-serie van de finale om het landskampioenschap aan zich voorbij laten gaan. De spits van Bloemendaal heeft zijn linkerhand gebroken. Dit gebeurde al tijdens de training van afgelopen vrijdag. Meijer heeft tijdens de eerste wedstrijd tegen Amsterdam de golden goal dus met een gebroken hand gescoord.

Het is niet de eerste keer dat Nick Meijer vanwege een blessure vanaf de kant moet toekijken. Foto: Archief Jeroen van Bergen.

Afgelopen vrijdag werd Meijer tijdens de training op zijn hand geraakt. `Ik kreeg een schot op goal van Teun de Nooijer tegen mijn linkerhand', vertelt de spits van Bloemendaal en het Nederlands elftal. `Dat kan gebeuren natuurlijk.' Aanvankelijk leek het mee te vallen en afgelopen zondag kwam Meijer gewoon in actie tegen Amsterdam. Maar inmiddels is vastgesteld dat de aanvaller zijn hand heeft gebroken. Teamarts Rob Feenstra van Bloemendaal vindt het niet verantwoord om de spits komend weekend te laten spelen.

Pijn

Tijdens het spectaculaire eerste finaleduel speelde Meijer afgelopen zondag met heel veel pijn. `Ik heb met pijnstillers gespeeld. Maar het deed desondanks enorm veel pijn. Vooral omdat je met je linkerhand in principe moet knijpen.' Nadat de stand na de reguliere speeltijd 2-2 was, moest de verlenging uiteindelijk de beslissing brengen. Uitgerekend Meijer zorgde uit een variant van een corner voor de golden goal. `Dat was natuurlijk wel lekker. Had ik tenminste niet voor niets zo veel pijn geleden.'

Gips

Het is niet voor het eerst dat Meijer tijdens een belangrijke wedstrijd geblesseerd moet toekijken. De aanvaller miste de Olympische Spelen in Athene vanwege gescheurde enkelbanden en moest de laatste editie van de Champions Trophy in het Indiase Chennai aan zich voorbij laten gaan vanwege een hamstringblessure. De linkerhand van Meijer zit inmiddels in het gips, dat er over drie weken weer af gaat. (JB)