TNT Group

Persbericht

TNT kiest voor Euro V - Aanschaf draagt bij aan daling schadelijke uitstoot fijnstof en stikstofoxiden

23 May 2006 - Amsterdam, TNT N.V. heeft 176 vrachtwagens besteld met een Euro V motor voor gebruik in Nederland en het Europese wegnetwerk. De aanschaf van Euro V vrachtwagens heeft als doel de vloot van TNT minder belastend te maken voor mens en milieu. Hiermee is TNT één van de eerste bedrijven in Nederland die nu al kiest voor Euro V. Het bedrijf loopt hiermee ver vooruit op de Europese milieuwetgeving die pas in oktober 2009 van kracht wordt.

De Euro V motor stoot aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit dan de Euro III motor. Het gaat hierbij om een daling van 80% van de uitstoot van fijnstof en 60% minder stikstofoxiden. Deze daling heeft een directe invloed op de luchtkwaliteit en daarmee op de gezondheid van mensen. De eerste nieuwe wagens worden volgende week geleverd. De aanschaf maakt onderdeel uit van het Driving Clean-programma van TNT.

TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ruim 128.000 medewerkers (ruim 163.500 inclusief de divisie Logistics, die TNT voornemens is af te stoten). In 2005 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard ( 13,6 miljard inclusief Logistics). TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.