Ingezonden persbericht



Persbericht

elmeg IP-290 telefoon van Funkwerk nu leverbaar

De elmeg ICT modulaire systemen zijn nu uitgebreid met een eigen model voor Voice-over-IP

Amsterdam, 23 mei 2006 Funkwerk Enterprise Communications GmbH (FEC) heeft het telefoontoestel elmeg IP-S290 op de markt gebracht. Het toestel is ontwikkeld voor IP-telefonie en kan gebruikt worden samen met de nieuwe firmware-versie, die is uitgebracht voor de VoIP-VPN gateway. FEC heeft een complete reeks elmeg-IP-modellen in het leveringsprogramma, speciaal ontworpen om de overstap naar Voice-over-IP te vergemakkelijken. Bedrijfstelefooncentrales kunnen naadloos omgezet worden naar IP-telefonie zonder dat dit een noemenswaardige kostenstijging met zich meebrengt. De elmeg IP-S290 ondersteunt alle ICT-systeemfuncties, zoals wisselen van lijn, overzetten van gesprekken, teleconferencing van drie deelnemers, teamfuncties en toegang tot het interne telefoonboek van het systeem. Het toestel is met onmiddellijke ingang leverbaar voor een adviesverkoopprijs van ¤139,90 (exclusief BTW) en verkrijgbaar via Deltanet Telecom and Solarelektro.

Veelzijdig inzetbaar voor kantoor en call-centrum
De telefoon is voorzien van een headset-aansluiting en heeft twee programmeerbare toetsen: 'headset in/uit' en 'automatisch gesprek aannemen'. Deze voorzieningen zijn met name voor call-centra aantrekkelijk. In kantoornetwerken zijn ook functies als (mee)luisteren openen, VIP-geheugen en de controle-LED's interessant. Doordat de elmeg IP-S290 op een Virtual Private Network (VPN) kan worden aangesloten en het Session Initiation Protocol (SIP) ondersteunt, kunnen ook thuiswerkplekken geïntegreerd worden in de (IP)functies van de centrale. Door integratie van de poorten in de bedrijfsinfrastructuur en de toepassing van Voice over VPN (VoVPN®) zijn de verbindingen niet af te luisteren. Bij uitstek van belang voor organisaties met thuiswerkers en/of met afgelegen locaties.

Met de elmeg IP-S290 breidt FEC het leveringsprogramma systeemtelefoontoestellen uit met een model dat zowel voor IP-telefonie gebruikt kan worden als voor communicatie via ISDN-aansluitingen. De VoIP-VPN gateway-module garandeert een betrouwbare en veilige spraakoverdracht. De Digital Sound Processing-modules zorgen voor een uitstekende verstaanbaarheid.

De nieuwe firmware release 6.1 voor de elmeg IT-systemen en versie 1.10 voor de VoIP-VPN-gateway-module, alsook de nieuwe Win-tools kunnen nu gedownload worden. Star Partners kunnen daartoe terecht in de beveiligde F.O.C.U.S.-sectie van www.funkwerk-ec.com/focus. Voor resellers is de software beschikbaar op de Premium download-sectie van www.funkwerk-ec.com/elmegpremium.

Meer informatie
Meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications is te vinden op: www.funkwerk-ec.com. Op de site zijn ook foto's van de producten beschikbaar .

Voor test exemplaren, foto's en meer informatie voor de pers: Lubbers & De Jong,
Peter Keijzer
(020) 421 05 65
peter@l-dj.nl