Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (23/05/06)

OOSTERHOUT NB, 23 mei 2006

Man aangehouden na ruzie in het verkeer

WAALWIJK: Maandag 22 mei kort voor 14.00 uur kregen in de Stationsstraat, ter hoogte van de Julianastraat, twee weggebruikers ruzie met elkaar. Een 37-jarige automobilist uit Drunen kreeg het aan de stok met een 36-jarige fietser uit Waalwijk. De automobilist wilde zijn auto keren, de fietser ondervond daar hinder van, waarop een woordenwisseling ontstond. Die mondde uit in een vechtpartij, waarbij de Waalwijker gewond raakte aan zijn hoofd. Toen de man uit Drunen in zijn auto stapte en weg wilde rijden, trapte de Waalwijker een deuk in de auto van de man uit Drunen. Gealarmeerde politiemensen hielden de Waalwijker aan op verdenking van vernieling. De man heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en is daarna op vrije voeten gesteld.

Man en vrouw aangehouden na onenigheid in winkel

WAALWIJK: Dinsdag 23 mei omstreeks 11.30 uur heeft de politie een 31-jarige Tilburgse en haar 31-jarige echtgenoot aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Een 38-jarige Waalwijkse deed aangifte tegen het tweetal.
De Waalwijkse reed in de winkel volgens eigen zeggen- per ongeluk met haar kinderwagen tegen de benen van de Tilburgse. Die trapte daarop hard tegen de kinderwagen, met daarin een baby van twee maanden, aan. De Waalwijkse pikte dit niet en duwde de Tilburgse, waarna een vechtpartij tussen beide vrouwen ontstond. De Waalwijkse werd vervolgens van achter beetgepakt door een haar onbekende man. Deze man, de 31-jarige Tilburger, sloeg haar in het gezicht en zou bovendien haar keel hebben dichtgeknepen. Winkelpersoneel van de bewuste winkel wist de vechtende partijen te scheiden. Ze kregen daarbij hulp van personeel van een nabij gelegen winkel, die de verdachten opving. Het tweetal werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring.

Politie houdt verkeerscontroles

DONGEN: De politie heeft maandag 22 mei tussen 15.00 uur en 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Middellaan. Daarbij zijn 5 bekeuringen uitgeschreven:
2x rijden door rood licht

1x niet-handsfree bellen

1x parkeren op een taxistandplaats

1x parkeren op trottoir.

OOSTERHOUT: Tijdens een snelheidscontrole op de Vijf Eikenweg op maandag 22 april heeft de politie 1377 passanten gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Negen mensen werden betrapt op te hard rijden.

OOSTERHOUT: Politiemensen hielden dinsdag 23 mei op diverse plaatsen in Oosterhout verkeerscontroles. Daarbij zijn in totaal 6 bekeuringen uitgeschreven:
4x niet dragen van de autogordel

1x niet-handsfree bellen

1x niet het voorsorteervak volgen.

Bedrijfsinbraak

DONGEN: Maandagavond 22 mei is omstreeks 22. 30 uur ingebroken in een bedrijfspand aan De Leest. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf, die aan het surveilleren was, zag het optisch alarm van het bedrijf afgaan. Toen hij dichterbij kwam, zag hij nog net vier mannen wegrennen, in een auto stappen en er vandoor gaan. De inbrekers bleken te zijn binnengekomen door een raam open te breken. Het is nog niet bekend wat er precies is weggenomen. |
De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak en verricht onder andere een sporenonderzoek.

Auto weg na woninginbraak

LAGE ZWALUWE: Dinsdag 23 mei is tussen 00.30 uur en 08.10 uur ingebroken in een woning in de Flierstraat. Daarbij werd een auto van de bewoners weggenomen. Het is nog niet bekend hoe de inbreker of inbrekers precies zijn binnengekomen. De buit bestond onder andere uit geld en een mobiele telefoon. Bovendien werd een grijze Toyota RAV4, voorzien van het kenteken 64-RH-RJ meegenomen. De politie heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Auteur: Leonie van Ooijen