Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Thrustmaster, SimBin en 10TACLE STUDIOS vormen team bij release GTR 2 FIA GT Racing Game

10TACLE STUDIOS en SimBin raden Thrustmaster s RGT Force Feedback Pro-racestuur aan voor het meest realistische spelplezier ooit in GTR 2

Thrustmaster, Frankrijk, 23 mei 2006 Thrustmaster, SimBin en 10TACLE STUDIOS kondigen met trots aan dat zij een intense samenwerking aangaan voor de langverwachte release van de game GTR 2 en Thrustmaster s nieuwste racestuur, de RGT Force Feedback Pro. De bekende game-uitgever 10TACLE STUDIOS en ontwikkelaar SimBin raden het gebruik van Thrustmaster s topracestuur aan voor de meest realistische gameplay ooit in GTR 2. Alleen de geur van brandend rubber ontbreekt nog&

Wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking met de ontwerpteams van 10TACLE STUDIOS en SimBin voor deze bijzondere gaming-combinatie, aldus Gilles Raulet, Product Development Director bij Thrustmaster. Met de oorspronkelijke GTR hebben deze bedrijven de standaard op het gebied van racesimulaties neergezet. Met de komst van GTR 2 hebben zij het ultieme realiteitsgehalte verder verfijnd, vooral als GTR 2 in combinatie met de RGT Force Feedback Pro van Thrustmaster wordt gespeeld.

Zowel voor het verwerken van schade als voor de slijtage aan banden bevat GTR 2 meer realistische effecten voor de besturing en de feedback dan ooit te voren, zegt Gilles Raulet. Thrustmaster s RGT FFB Pro reproduceert deze effecten op een perfecte manier doordat 10TACLE STUDIOS en SimBin de simulaties speciaal voor deze controllers hebben ontwikkeld. GTR 2 bevat de LiveTrack-technologie waardoor verschillen in het wegdek en scheurtjes in het asfalt de wegligging van de auto beïnvloeden. Gamers ervaren dit op een zeer realistische wijze omdat de Thrustmaster RGT FFB Pro de Feedback-effecten perfect weet door te geven aan de gebruiker.

Wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Thrustmaster. Voor een goede simulatie is speciale randapparatuur vereist, omdat het uitermate belangrijk is dat gebruikers van racesimulaties een stuur kunnen gebruiken dat alle fysieke sensaties van GTR 2 via Force Feedback-effecten kan omzetten en dat zorgt voor een levensechte rijervaring, aldus Stephan Pietsch, Senior Product Manager bij 10TACLE STUDIOS, de ontwikkelaar van zowel GTR als de opvolger GTR 2. Thrustmaster s RGT FFB Pro zorgt voor een zeer realistische rijervaring dankzij de progressieve koppeling op de extra pedalenset en twee progressieve handles waarmee het hoofd van de bestuurder met de zes bewegingsassen van GTR 2 kan meedraaien: naar links en naar rechts kijken, naar links en naar rechts leunen en naar voren en naar achteren leunen. Daar komt nog bij dat gamers met het RGT FFB Pro-racestuur op de ultieme rijervaring worden getrakteerd dankzij de nieuwe functies in GTR 2, variërend van Ghost Time Trials tot Proximus 24 Hours .

GTR 2 FIA GT Racing Game

NOG DICHTERBIJ NOG ECHTER
De opvolger van de wereldwijd onderscheiden racegame GTR weet de uitdagingen van de gemotoriseerde sporten op zeer nauwkeurige wijze te reproduceren. De nieuwste grafische technologie zorgt voor een gedetailleerde, fotorealistische weergave van razendsnelle auto s en prachtige circuits en het verbeterde rijmodel laat de adrenaline achter het stuur van één van de meer dan honderd beschikbare PK-monsters omhoog schieten. Beginners kunnen desgewenst eerst met de rijschool beginnen waar ze de basis van het autoracen leren van een professionele instructeur. Dankzij de dynamische dag- en nachtovergangen, realistische weersveranderingen en een indrukwekkend schadesysteem zijn de races in de opwindende FIA GT-serie een uitermate spannende game-ervaring.

RGT Force Feedback Pro

Rallye GT Force Feedback Pro van Thrustmaster is het eerste en enige Force Feedback-racestuur met 5 afzonderlijke en progressieve assen* in racesimulaties: 5 assen die via de pedalenset en de analoge flippers beschikbaar zijn, of via een innovatief systeem met dubbele pedalen.

Liefhebbers van racesimulaties op de computer kunnen daardoor levensechte progressieve powerslides met de handrem uitvoeren op de circuits, krijgen een progressief uitzicht vanuit de cockpit in GT-games en kunnen het koppelingspedaal op dezelfde manier gebruiken als in een echte GT-racer.

Thrustmaster heeft het racen naar een hoger niveau getild door een upgradekit voor de pedalen beschikbaar te stellen voor de RGT Force Feedback Pro. Met deze kit, die bestaat uit een extra full-size pedalenset gemaakt van duurzaam aluminium met een metalen koppelstuk, kunnen gamers twee pedaalsystemen op elkaar aansluiten voor maximale prestaties en stabiliteit. U kunt rekenen op huiveringwekkende taferelen als u het double-clutchen in GT-races onder de knie hebt, waarbij u met behulp van de handrem en tegenstuur een fraaie 90°-bocht maakt of een haarspeldbocht neemt. De RGT Force Feedback Pro is bovendien voorzien van een metalen as en een stuurmechanisme met kogellagers voor uitmuntende precisie en vloeiende bewegingen.

Het flexibele en stille Force Feedback-mechanisme van het stuur maakt gebruik van de TouchSense®-technologie onder licentie van Immersion Corporation. De RGT Force Feedback Pro is tevens uitgerust met een speciale softwaretoepassing voor het instellen van uw persoonlijke voorkeuren en om de Force Feedback-effecten te testen, plus een speciale knop waarmee u de zelfcentrerende functie tijdens het racen vanaf het stuur kunt in- of uitschakelen.

De Rallye GT Force Feedback Pro heeft een adviesprijs van ¬119,90, inclusief BTW. De upgradekit voor de pedalen voor configuratie vanuit de cockpit is online verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van ¬29,90, inclusief BTW.


* RGT Force Feedback Pro is compatibel met games die in de 5-assenmodus zijn ontwikkeld maar is tevens compatibel met games die voor 3 en 2 assen zijn ontwikkeld.

PERSCONTACT

Luc Gyzels Belinda Delys
Outsource Marketing & Communications
Steenweg op Brussel 213
B-1780 Wemmel

Tel: 0032 (0)2 451-00-05
GSM: 0032 (0)477/ 93-92-88 - 0032 (0)475/ 95-00-91

luc.gyzels@outsource.be - belinda.delys@ousource.be

Informatie over Thrustmaster

Thrustmaster is in 1992 opgericht en heeft een uitstekende reputatie op het gebied van het ontwerpen en ontwikkelen van de ultieme accessoires voor vlieg- en racesimulaties. Thrustmaster biedt dankzij uitgebreide technologische en marketingexpertise een compleet aanbod aan accessoires voor games op de computer en gameconsoles, inclusief apparatuur die onder licentie van Xbox® is ontwikkeld. Licentieovereenkomsten met vooraanstaande merken als Ferrari®, Top Gun®, Beretta® en Splinter Cell® en een nauwe samenwerking met de US Air Force dragen bij aan de ontwikkeling van perfect afgestemde, innovatieve accessoires voor gamers wereldwijd. Hercules maakt sinds 1999 onderdeel uit van Guillemot Corporation. Guillemot Corporation ontwerpt en fabriceert hardware en accessoires voor interactief entertainment. Onder de merknamen Hercules en Thrustmaster brengt de Group een gevarieerd aanbod aan producten op de markt. De Guillemot Corporation Group is sinds 1984 actief op deze markt en is nu aanwezig in 12 landen waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en het Oosten, en levert haar producten in 45 landen wereldwijd. De missie van de Group is het aanbieden van innovatieve producten van hoge kwaliteit waaraan gamers en muziekliefhebber plezier beleven en die de prestaties verbeteren. Guillemot Corporation is genoteerd op de aandelenbeurs van Parijs, ISIN-code FR00066722. Raadpleeg onze website

Ingezonden persbericht