Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 23 mei 2006

Een 8-jarig meisje gewond bij verkeersongeval

BREDA: Bij een verkeersongeval op de Oostendestraat is maandagavond een 8-jarig meisje uit Breda gewond geraakt. Het spelende meisje liep tussen geparkeerde autos de rijbaan op en werd aangereden door een auto, die bestuurd werd door een 21-jarige automobilist uit Breda. Een ambulance heeft de 8-jarige met een enkelbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrouw aangehouden na mishandeling

BREDA: De politie heeft maandagavond een 35-jarige inwoonster van Breda aangehouden. De vrouw wordt verdacht van mishandeling van een 31-jarige inwoner van Breda. Rond 18:45 uur kreeg de politie een melding dat de vrouw amok maakte aan de deur van de Bredanaar in de wijk Asterd. Ze zou daarbij haar zus en diens vriend bedreigen. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de Bredase al vertrokken en bleek zij de Bredanaar te hebben mishandeld. De politie hield haar enige tijd later aan in haar woning in Breda. Zij is voor verhoor ingesloten.

Team Etten-Leur houdt bromfietscontrole

ETTEN-LEUR: De politie van team Etten-Leur heeft maandagmiddag een bromfietscontrole gehouden aan het Stationsplein. Van de 14 gecontroleerde bromfietsen waren er 3 in orde. Agenten schreven bekeuringen uit voor:

· Te hoge constructiesnelheid (5);

· Slechte of niet werkende remmen (2);

· Gladde band;

· Onverzekerd rijden (3);

· Geen bromfiets certificaat;

· Rijden op voetpad.

Man aangehouden voor poging oplichting

BREDA: In het casino aan het Kloosterplein is in de nacht van maandag op dinsdag een 39-jarige inwoner van Keulen aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij op een listige manier een fiche op het winnende nummer van het roulettespel had weten te leggen. Cameras legden de truc van de man vast, waarna medewerkers de politie waarschuwde. De inwoner van Keulen is ingesloten voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen in zijn woning in de wijk Brabantpark een 26-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Op 28 april jl. deed zijn vrouw aangifte van mishandeling door haar echtgenoot. De Officier van Justitie verleende onlangs toestemming om de Bredanaar buiten heterdaad aan te houden. De man is in verzekering gesteld.

Diefstal bestelauto

BREDA: Aan de Keplerstraat is in de nacht van maandag op dinsdag een groene bestelauto van het merk Kia gestolen. Het kenteken van de Kia Pregio DC is 54-VP-JX. De politie heeft het voertuig internationaal gesignaleerd.

In de zelfde nacht werd van een parkeerplaats aan de Koninginnestraat een zwartkleurige motorfiets gestolen. Het kenteken van de Yamaha FZR1000 is MJ-39-HB. Ook dit voertuig staat sinds vanmorgen gesignaleerd.

Politie ontmantelt professionele hennepkwekerij: 2 verdachten aangehouden

STANDDAARBUITEN: Dinsdagmiddag heeft de politie van team Moerdijk samen met het drugsteam Courage van het politiedistrict Bergen op Zoom in een loods aan de Veerstraat een professionele hennepkwekerij ontmanteld. De politie kreeg daarbij ondersteuning van de brandweer, energiebedrijf Essent en een ruimploeg van een facilitair bedrijf. De kwekerij werd ontdekt na metingen van energiebedrijf Essent. In de loods werden in drie afzonderlijke ruimtes in totaal 4300 hennepplanten en 300 stekjes aangetroffen in verschillende groeistadia. 2700 planten waren volgroeid en oogstrijp. De politie hield in en bij het pand twee Poolse verdachten aan. De twee mannen van 53 en 37 jaar, afkomstig uit Tarnow en Zgorzelec zijn overgebracht naar het politiebureau. De brandweer heeft de politie geassisteerd met lichtvoorziening in het pand. De politie heeft de hennepplanten, die een straatwaarde hebben van 800.000,- en de kweekapparatuur ter waarde van circa 160.000,- in beslag genomen.

Auteur: Henk Snepvangers