Verzamelpersberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 23-05-2006

Politie ontmantelt hennepkwekerij

Drunen Politieteam Heusden heeft maandagmiddag in een woning aan de Kastanjelaan West in Drunen een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij met 125 volwassen hennepplanten bevond zich op de zolderverdieping van de woning. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De politie heeft de 54-jarige bewoner aangehouden. De kwekerij is ontmanteld en de goederen zijn inbeslaggenomen.

Man aangehouden voor bedreiging

Rosmalen De politie heeft maandagavond in een woning aan de Eikakkerhoeven in Rosmalen een 51-jarige man aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht een 30-jarige medebewoner met een mes te hebben bedreigd. De twee kregen ruzie in de keuken over de hoeveelheid eten. De verdachte is ingesloten.

Ontploffing

Drunen Dinsdagmorgen heeft op een fabrieksterrein aan de Lipsstraat in Drunen een ontploffing plaatsgevonden. Rond elf uur was een stalen bak met aluminium slakvormsel buiten gezet om af te koelen. Door de regen ontstond plotseling een grote hoeveelheid stoom waardoor een explosie ontstond. De klap veroorzaakte lichte schade aan de voorzijde van een fabriekshal. De omgeveving van de bak is door de brandweer in een straal van 75 meter afgezet om de bak zonder gevaar verder te laten afkoelen. De knal bij de explosie werd door omwonenden ervaren als een vliegtuig dat door de geluidsbarrière ging. De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak verder.

Verkeerscontrole

Drunen Politieteam Heusden heeft dinsdag op diverse plaatsen in Drunen in het kader van verhoging van de verkeersveiligheid controles gehouden. Ik het totaal zijn 39 personen bekeurd voor o.a. het opvoeren van een bromfiets, het niet handsfree bellen, het niet dragen van de helm en het niet dragen van de autogordel.

Politie treft man in achtertuin woning

s-Hertogenbosch Agenten troffen maandagavond laat in de achtertuin van een woning aan de Hadewychstraat in s-Hertogenbosch een 23-jarige inwoner uit die plaats aan, die daar niet thuishoorde. Bewoners hadden geluiden gehoord en belden de politie. Agenten troffen de man aan en hebben hem aangehouden voor lokaalvredebreuk.

Politie houdt man aan voor bedreiging

Vught De politie heeft maandagavond op de Sint Janstraat in Vught een 50-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor bedreiging van een bovenbuurvrouw. De vrouw was rond 21.00 uur s-avonds aan het stofzuigen en de buurman was het daar niet mee eens. Hij bedreigde de vrouw verbaal met de dood. De man is vrijwel gelijk op straat aangehouden. Tijdens het transport naar het bureau beledigde hij de agenten. De verdachte is ingesloten.

Man valt ex-partner lastig

Vlijmen Maandagmiddag is een 34-jarige inwoner uit Vlijmen aangehouden voor het lastig vallen van zijn ex-partner in haar woning in Vlijmen. De man heeft de vrouw de afgelopen week regelmatig o.a. telefonisch met de dood bedreigd. De verdachte is inmiddels inverzekeringgesteld.

Man aangehouden voor bedreiging

Drunen Maandagmiddag is een 22-jarige inwoner uit Drunen aangehouden voor bedreiging en mishandeling van zijn ex-partner in hun woning in Drunen. De vrouw is sinds maart 2005 regelmatig door de man mishandeld en met de dood bedreigd. Het slachtoffer heeft eind januari 2006 een eind gemaakt aan de relatie. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Man aangehouden met heling

Veghel Dinsdagmiddag is op het Lookveld in Veghel een 17-jarige man aangehouden als verdacht van heling. Agenten troffen op de binnenplaats van de woning twee gestolen fietsen aan. Eén van de fietsen bleek gisterenavond te zijn ontvreemd op de Bunders in Veghel. Naar de herkomst van de andere fiets wordt een onderzoek ingesteld. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Drugs in de auto

Uden De politie heeft maandagavond een 23-jarige man uit Odiliapeel aangehouden op de Parklaan in Uden. Hij zat in zijn auto te slapen en reageerde bijna niet toen politiemannen hem aanspraken. In zijn auto trof de politie drugs aan, die in beslaggenomen zijn. Verder bleek de man nog 42 dagen hechtenis te moeten ondergaan in verband met een eerdere veroordeling. De man is ingesloten.

Inbrekers bedrijf aangehouden

Oss De politie heeft maandagavond drie verdachten aangehouden, een 20-jarige en een 28-jarige man uit Uden en een 40-jarige man uit Helmond. Zij worden verdacht van de inbraak in een bedrijf aan de Rijnstraat in Oss. De mannen waren bezig goederen in een auto te laden. Het ging om afgekeurde onderdelen van autos. Een getuige zag het gebeuren en sloot de hekken van het terrein, waardoor de verdachten niet weg konden rijden. Zij zijn aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

Heesch In de nacht van maandag op dinsdag troffen politiemensen bij een woning aan de Donkervoortseloop in Heesch een kleine hennepkwekerij met 60 planten aan. Ook bleek de stroom illegaal te worden afgetapt. Tegen de eigenaar een 29-jarige man uit Heesch is proces-verbaal opgemaakt. Door het energiebedrijf is de stroom afgesloten. De planten, groei- en hulpmiddelen zijn in beslag genomen en vernietigd.

Man aangehouden voor bedreiging en afpersing

Cuijk Maandag is een 21-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 10 mei betrokken te zijn geweest bij een bedreiging van een 25-jarige man uit Cuijk. De man werd die dag op de Hardweg in die gemeente met een vuurwapen bedreigd en gedwongen om geld te pinnen dat hij moest afgegeven. De man werd daarbij ook korte tijd van zijn vrijheid beroofd. De Nijmegenaar is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Man overleden

Cuijk Maandagavond rond 22.15 uur werd gemeld dat op de Beerseweg in Cuijk een ongeval had plaats gevonden. Politiemensen troffen een invalidenwagen aan die tegen een muur was gereden. Kennelijk is de 40-jarige bestuurder uit Grave onwel geworden en tegen een muur tot stilstand gekomen. De man is in zorgwekkende toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. Daar is hij later die avond overleden.