Gemeente Hellendoorn


Ontwikkeling Dunantblok stap dichterbij

De ontwikkeling van het Nijverdalse winkelcentrum is een stap dichterbij gekomen. Ook de twee laatste percelen die de gemeente Hellendoorn nodig heeft voor de bouw van het Dunantblok, kunnen binnenkort worden verworven. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State, die heeft bepaald dat de gemeente het recht heeft desnoods tot onteigening over te gaan. Daarnaast heeft TPG Post besloten nog dit jaar met haar zakelijke en distributie activiteiten te verhuizen naar bedrijventerrein 't Lochter.

Het oordeel van de Raad van State wil overigens niet zeggen, dat de gemeente bij de laatste twee percelen daadwerkelijk tot onteigening zal moeten overgaan. De onderhandelingen met de betreffende eigenaren gaan namelijk verder en de gemeente hoopt dat die uiteindelijk zullen leiden tot een voor beide partijen bevredigend resultaat. Ook met een aantal huurders moet nog definitieve overeenstemming worden bereikt.

Daarna kunnen de sloop- en bouwvergunningen worden aangevraagd. Naar verwachting kan dan in de eerste maanden van het volgend jaar met de werkzaamheden worden begonnen. In totaal wilde de gemeente rondom het Dunantplein en omliggende straten tien panden verwerven. De onderhandelingen met de eigenaren zijn tot op het laatst in den minne verlopen: zo hebben onlangs nog gesprekken met twee onderhandelingspartners tot een positief resultaat geleid.