Gemeente Borsele

Groen licht plan nieuwe school en seniorenwoningen Borssele

Heinkenszand, 23 mei 2006

De uitwerking van het plan voor een nieuwe basisschool en twaalf seniorenwoningen op de locatie Monsterhoek is een flinke stap dichterbij gekomen. De provincie Zeeland staat positief tegenover het plan op de voormalige AMZ-locatie. Het probleem met de afstand tussen de seniorenwoningen en de school is opgelost. Dat was tot voorkort een discussiepunt. Door een uitruil van Borsselse schoolgebouwen werpt deze ontwikkeling op drie plaatsen in het dorp haar vruchten af.

Het bouwplan op de AMZ-locatie heeft twee bouwlagen. Er wordt nog gewerkt aan een ontwerp voor de terreininrichting. Hierbij wordt rekening gehouden met een schoolplein (verhard en onverhard), schoolbergingen, fietsenstalling, bergruimte voor de seniorenwoningen, parkeergelegenheid en openbare ruimte.
In het huidige gebouw van de Kerstenschool aan de Kalootstraat komt de openbare basisschool Franck van Borssele te zitten. Dit gebeurt al met ingang van het komende schooljaar. Een aantal groepen van de Kerstenschool blijft hier ook nog tijdelijk en de overige groepen van de Kerstenschool verhuizen naar het huidige gebouw van de Franck van Borsseleschool aan De Troyeweg. Zodra de nieuwbouw voor de Kerstenschool gereed is (medio 2008) wordt het gebouw aan de Kalootstraat volledig geschikt gemaakt voor de Franck van Borsseleschool. Tevens is het de bedoeling dat de peuterspeelzaal, Allévo en de fysiotherapeut in dit gebouw onderdak krijgen. Het huidige kruisgebouw zal dan worden gesloopt.
R en B Wonen wordt eigenaar van de seniorenwoningen met bijbehorend terrein, de bergingen en parkeerplaatsen. Het schoolbestuur wordt eigenaar van de school met bijbehorend terrein, het verharde en onverharde schoolplein, de bergingen en de fietsenstalling. Het overige (openbare) terrein blijft eigendom van de gemeente. Als voorgaande acties zijn voltooid komt de locatie aan De Troyeweg vrij. Er wordt nog onderzocht welke invulling aan deze locatie gegeven kan worden. Op dit moment denkt de gemeente aan woningbouw. Als alles mee zit, zoals de al gestarte planologische procedure, kan begin 2007 met de bouw worden begonnen.