Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (23/5)

TILBURG, 23 mei 2006

Politie pakt drie mannen op voor inbraak Bouwmarkt

TILBURG: Agenten hebben vannacht omstreeks 03.45 uur drie mannen aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een bouwmarkt aan de Brakman waarbij onder meer Beertenders werden buit gemaakt. Het gaat om Tilburgers van 24, 27 en 37 jaar.

Agenten kwam de mannen vannacht op het spoor toen zij met hun politieauto over de Berkdijksestraat reden. Zij zagen dat achter hen een voertuig naderde die kennelijk bij het zien van de politiewagen plotseling rechts af de Rob van Spaendonkstraat in reed. Nadat de agenten gekeerd waren, zagen ze in die straat de betreffende auto staan. De drie inzittenden waren al uitgestapt en liepen van de auto weg. De agenten zagen dat zichtbaar in de auto acht dozen lagen met daarin volgens de opdruk Beertenders. De agenten die het vermoeden hadden dat het om gestolen spullen ging, besloten de auto in observatie te nemen. Een uurtje later stopte een personenauto, met drie mannen. Een van de inzittenden stapte uit en nam plaats achter het stuur in de geparkeerde auto. Beide voertuigen reden weg in de richting van de Laarstraat. De politie zette daarop de achtervolging in. Hierbij probeerde bestuurder van de later aangekomen auto door naar links te sturen, de agenten te beletten de auto met daarin de Beertenders te achterhalen. Uiteindelijk zijn alle drie de personen toch aangehouden. De 37-jarige bestuurder van de auto met de gestolen goederen werd op de Oerlesetraat staande gehouden. De andere verdachten lieten hun auto achter in de omgeving van de IJskelderstraat. Zij werden daar lopend aangehouden. In de auto liggen nog meer goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Aanvankelijk werd het drietal aangehouden ter zake heling. Vanmorgen werd echter bekend dat er vannacht is ingebroken bij een bouwmarkt aan de Brakman. Er werden daar onder meer Beertenders gestolen. De politie gaat er vanuit dat de aangetroffen goederen van deze bouwmarkt afkomstig zijn en onderzoekt of de verdachten nog meer op hun kerfstok hebben.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

OISTERWIJK: Vanmorgen is omstreeks 05.15 uur een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Heukelomseweg. Daarbij is een vrachtauto van het merk Mercedes met het kenteken BB-ZV-09 gestolen. De inbraak werd vanmorgen ontdekt door een medewerker die zag dat de garage openstond. De dieven hebben een hangslot open geknipt. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Auto gestolen bij woninginbraak

UDENHOUT: Vannacht is ingebroken in een woning aan de Buntacker. De inbraak werd vanmorgen om 07.15 uur ontdekt. De bewoners waren thuis. De dieven hebben de achterdeur van de woning geforceerd met een breekvoorwerp. Er zijn diverse goederen uit de woning meegenomen, waaronder een plasmascherm, twee digitale cameras en een laptop. Ook hebben de inbrekers de sleutels gevonden van de auto die voor de deur stond geparkeerd. Deze auto, een blauwe Ford Focus Wagon met het kenteken 01-RV-KV is ook gestolen. De politie heeft een uitgebreide aangifte opgenomen en de auto gesignaleerd in het opsporingsregister. Agenten kijken naar het voertuig uit.

Politie houdt straatrover aan

TILBURG: De politie is vanmorgen geconfronteerd met twee straatroven en een beroving die kort na elkaar in dezelfde omgeving plaats vonden in de wijk Oerle. Op aanwijzing van een getuige is omstreeks 09.35 uur op de Ringbaan Zuid een 25-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een forse straatroof op de Generaal Smutslaan waarvan een 58-jarige Tilburgse het slachtoffer werd. De politie onderzoekt of de verdachte ook in aanmerking komt voor de roof van een boodschappentas op het Transvaalplein. Het slachtoffer een 51-jarige vrouw deed daar aangifte van. Ook neemt de politie in het onderzoek een beroving mee. Een 79-jarige bewoonster van een pand aan de Generaal Bothastraat stond vanmorgen in haar woning oog in oog met een insluiper die haar portemonnee gestolen heeft.

Een 58-jarige Tilburgse parkeerde vanmorgen rond 09.00 uur haar auto op de Generaal Smutslaan nabij het Steve Bikohof en liep daarna te voet over het trottoir. Zij had aan haar linkerschouder een tas. Nabij de ingang van enkele aanleunwoning kwam een man op haar afgelopen die met kracht aan haar tas rukte. De vrouw sloeg daarop met haar paraplu in de richting van zijn gezicht. De man bleef echter trekken aan de tas waardoor ze op de grond viel en de tas moest loslaten. De dader rende weg, het slachtoffer emotioneel achterlatend. Agenten die snel ter plaatse waren werden in de omgeving aangesproken door een oplettende getuige die vertelde dat hij net gezien had dat een man een tas weggegooid had. Vervolgens is de verdachte op aanwijzing van die getuige aangehouden. Ook de tas werd terug gevonden.

Een 51-jarige vrouw is vanmorgen omstreeks 08.35 uur op hetTransvaalplein nabij een supermarkt het slachtoffer geworden van een straatrover. De vrouw voelde bij de ingang een harde klap in haar nek. Ze draaide zich om en zag dat een jongeman aan haar tas trok. Ze bleef de tas echter goed vasthouden waarna de dader haar probeerde een klap in haar gezicht te geven. Deze klap kon ze echter ontwijken, maar ze liet wel de boodschappentas los. Ze heeft aangifte gedaan.

Vanmorgen is omstreeks 08.50 uur een 79-jarige vrouw in haar woning aan de Generaal Bothastraat beroofd. Zij vertelde dat er een man vanmorgen via de niet afgesloten achterdeur haar woning binnen kwam. Zij stond op dat moment in de keuken brood te smeren. De rover pakte haar bij haar keel en eiste geld. Hij duwde haar naar de woonkamer en pakte daar de portemonnee van de tafel en rende via de achterdeur weer naar buiten. Het slachtoffer was erg aangedaan door de beroving.

De politie onderzoekt of de aangehouden verdachte ook in aanmerking komt voor de andere straatroof en de beroving.

Auteur: Willem van Hooijdonk