Landelijke Studenten Vakbond

LSVb blij met toezeggingen Wouter Bos

Utrecht, 23 mei 2006 - De LSVb heeft met genoegen kennisgenomen van de toezegging van PvdA-partijleider Wouter Bos om zich met de studentenvakbond hard te maken voor een maximumgrens aan het collegegeld. Eerder maakten universiteiten bekend bedragen oplopend tot 15.000 euro te willen vragen. PvdA en LSVb vinden elkaar nu in hun stijd voor een gemaximeerd collegegeld.

Wouter Bos liet maandag tijdens een discussie met studenten en docenten van de universiteit weten dat, alhoewel de PvdA het leerrechtenplan van staatsecretaris Rutte zal steunen, er wat hem betreft nog wel wat zaken moeten veranderen. Zo wil de PvdA een maximumgrens stellen aan het collegegeld na het opraken van de leerrechten. Eerder al uitte de LSVb haar bezorgdheid over de hoogte van deze collegegelden. LSVb-voorzitter Jonathan Mijs: "Bedragen als 15.000 euro gaan voor ons te ver. Gelukkig ziet nu ook de PvdA dat in".

Naast de toezegging over het maximeren van het collegegeld, is Wouter Bos van mening dat het leerrechtenplan niet mag worden ingevoerd zonder een nieuwe wet op het hoger onderwijs. In deze wet, die binnenkort door Rutte wordt ingediend, moeten de rechten van de studenten goed zijn gewaarborgd. Is dit niet het geval dan zal de PvdA deze wet niet steunen en wordt het leerrechtenplan wat deze partij betreft niet ingevoerd.



Landelijke Studenten Vakbond