Gemeente Delfzijl

BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

portefeuille burgemeester dhr. mr. C.J.D. Waal

1. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders d.d. 9 mei 2006.

Conform concept vaststellen.

2. Conceptverslag collegevergdering d.d. 12 mei 2006.

Verslag conform concept vaststellen.

3. Afhandeling van de claim inzake de economische schade naar aanleiding van planwijziging CWI voor de realisatie van het BVG.

1. instemmen met de toezeggingen en afspraken die gemaakt zijn tijdens de bespreking met CWI Noord d.d. 25 april 2006. 2. instemmen met de financiële onderbouwing claimafhandeling met CWI 3. instemmen met het oordeel van AOS.

4. Voorjaarsnota 2006.

Instemmen met Voorjaarsnota 2006 en ter besluitvorming voorleggen aan de raad.

5. Programmabegroting 2007.


- In te stemmen met de planning voor de totstandkoming van de begroting 2007, alsmede met de kadernota uitgangspunten en richtlijnen begroting 2007.
- Instemming vragen van het seniorenconvent met een planning die gericht is op de behandeling van de programmabegroting in de raadsvergadering van 6 november .
- Instemming vragen van het seniorenconvent om de kadernota uitgangspunten en richtlijnen begroting 2007 i.t.t. artikel 4 van de financiële verordening te behandelen in de raadsvergadering van juni.

6. Recht van opstal Plankpad 13 te Termunten.

Vestigen van een recht van opstal ten behoeve van een garage/berging aan Plankpad 13 te Termunterzijl en de canon vast te stellen op E 133,77 per jaar (geïndexeerd).

7. Perceel grond Dijkstraat te Farmsum

Perceel grond aan de Dijkstraat te Farmsum niet verkopen.

8. Reparatie dak Muzeeaquarium.

1. Over te gaan tot betaling van de nota inzake een spoedeisende reparatie aan het dak van het museumgedeelte van het Aquariomcomplex en deze ten laste te brengen van de jaarlijks te verstrekken subsidie aan de Stichting AquariOm. 2. Hiervan melding maken in de 1e bestuursrapportage 2006.

9. Verzoek om lichte bouwvergunning ingediend door de heer J. Cornelis voor het veranderen van een carport in een garage aan de Midscheeps 98 te Delfzijl.


- vrijstelling verlenen van het geldend bestemmingsplan "Uitbreiding in onderdelen voor de kernen Delfzijl en Farmsum", doch in overeenstemming met het ontwerpbestemmingsplan "Doklanden" met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en;
- bouwvergunning verlenen;

- zienswijzen niet overnemen.

10. Zuiderzeelijn.

Middels bijgaande conceptbrief adhesiebetuiging voor de Zuiderzeelijn sturen aan de Voorzitter van de Tweede Kamer.

11. Realisatie nieuwbouw gezamenlijke zwembad Appingedam-Delfzijl.

De raad voor te stellen:
1. a. Variant 2+ met bijbehorend programma van eisen zoals opgenomen in het beslisdocument te nemen als uitgangspunt voor het nieuw te bouwen gezamenlijk zwembad Appingedam-Delfzijl. b. In principe te kiezen voor de locatie Zwet-Zeel (# 5), waarbij de locatie Zeel-Farmsumerweg (#6) nog aan een nader onderzoek wordt onderworpen. c. In te stemmen met de geraamde exploitatie subsidie van E 369.850,-- per jaar waarbij rekening wordt gehouden met de groei van het tekort zoals is geprognosticeerd d. In te stemmen met het oprichten van een BV c.q. NV die als opdracht krijgt een zwembad te realiseren
e. In te stemmen met het oprichten van een stichting welke belast wordt met de exploitatie van het nieuw te bouwen zwembad
f. Garant te staan voor rente en aflossing van de door de nieuw op te richten rechtspersoon voor de aan te trekken lening tot een bedrag van E 3.107.000,00. In een later stadium:
g. De intergemeentelijke stuurgroep op te dragen op basis van de Europese aanbestedingspro- cedure te komen tot een selectie van zowel een architect als een bouwer h. In te stemmen met de voorgestane projectorganisatie zoals vastgelegd in de bijlage behorende bij dit voorstel

2. Integraal advies m.b.t. afwikkeling en desintegratiekosten AquariOm..

12. Aanwijzing loco-burgemeester(s) en portefeuilleverdeling periode 2006-2010

1. Gelet op artikel 77, lid 1 eerste onderdeel van de Gemeentewet en artikel 1 van het reglement van Orde voor de vergaderingen van burgemeester en wethouders aan te wijzen als lid van het college van burgemeester en wethouders dat de burgemeester bij verhindering of ontstentenis vervangt: 1e R. van der Molen
2e M. Joostens
3e J. Boertjens
4e T. van der Veen
2. De portefeuille- en taakverdeling vast te stellen conform bijgaand overzicht.