Hillegom Inbraken op de 2e Loosterweg De politie heeft twee aangiftes opgenomen van inbraken uit woningen gevestigd aan de 2e Loosterweg. In de nacht van dinsdag 23 mei is er in beide woning ingebroken. Dader(s) zijn via de achterzijde van de woningen binnengedrongen en hebben de woningen doorzocht op waardevolle spullen. Uit de woningen zijn mobiele telefoons, een digitale camera en geld gestolen. De technische recherche van Politie Hollands Midden doet onderzoek naar eventueel achtergelaten sporen.

Katwijk Verkeersongeval Een 75 jarige bromfietser uit Katwijk is op dinsdag 23 mei, rond 13.30 uur, gewond geraakt aan zijn been. Hij stak op het fietspad van de Wassenaarseweg, komende uit de richting van de Westerbaan over. Hij kreeg voorrang van de linkerrijbaan, hij had echter de auto op de rechterrijbaan niet gezien. Een 27 jarige automobilist uit Noordwijk reed op de rechterrijbaan en verwachtte de bromfietser niet. Het kwam tot een aanrijding waarbij de bromfietser gewond raakte. Hij is overgebracht naar het LUMC.

Benthuizen Getuigenoproep, dodelijk ongeval De politie is op zoek naar de bestuurder/ ster van een witte bestelbus die mogelijk het dodelijke ongeluk dat plaatsvond op zondag 21 mei rond 20.30 uur kan hebben zien gebeuren. De bestuurster die uiteindelijk aan haar verwondingen is overleden, was met haar auto van de weg geraakt. Zij reed met een 17 jarige jongen als passagier over de Hogeveenseweg in de richting van Benthuizen. Voor hen heeft een witte bestelbus gereden. De politie wil graag in contact komen met deze bestuurder/ ster. Mogelijk dat hij/ zij meer kan vertellen over de toedracht van het ongeluk. De bestuurder/ ster van de witte bestelbus en andere getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 en vragen naar de politie van Leiderdorp.

Leiden Verkeerscontrole in de spits Maandag j.l. heeft politieteam Leiden-West een verkeerscontrole gehouden in de avondspits. Deze controle werd gehouden op de Plesmanlaan en op de Ommedijkseweg. Door 9 politiemensen werden 48 bekeuringen geschreven voor o.a. rijden door roodlicht (16x), niet handsfree bellen (7x) en rechts inhalen, op de busbaan rijden, geen helm dragen, niet op eerste vordering tonen van het kentekenbewijs of van het rijbewijs, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het niet hebben van een verzekering. Één van de overtreders was een Amerikaan. Hij moest direct EUR 130,= betalen. Voorts werd één persoon aangehouden voor het niet hebben van een identiteitsbewijs. Aan het bureau moest zijn identiteit worden vastgesteld. In totaal werd voor ruim EUR 4500,= aan bekeuringen geschreven.

Nieuwerkerk aan den IJssel Woninginbraken De politie onderzoekt twee inbraken die in de nacht van dinsdag 23 mei plaatsvonden. Twee woningen waren het doelwit van inbreker(s). Via de voordeur werd toegang verschaft tot een woning aan de Haakmos en één aan de Witmos. Uit de woningen zijn onder andere sleutels en een bankpasjes gestolen. De technische recherche van Politie Hollands Midden doet onderzoek naar eventueel achtergelaten sporen.