Ingezonden persbericht


Persbericht

Local search in Nederland op de kaart gezet door ilocal.nl

Zwolle, 23 mei 2006. De lokale bedrijvenzoekmachine ilocal bestaat deze maand al weer één jaar. ilocal focust zich op 'local search', het beschikbaar maken van lokale informatie. Dat er behoefte is aan een eenvoudige manier om lokaal te zoeken blijkt wel uit de groei van ilocal.

De nieuwe lokale bedrijvenzoekmachine vierde haar eenjarig bestaan bij Smart Center Amsterdam. Daar ontvingen 25 gelukkige ondernemers een oranje Smart bedrijfsauto. Vele duizenden ondernemers hebben tijdens de actieperiode hun bedrijfsgegevens gecontroleerd op www.ilocal.nl. Zo maakten zij kans op een ilocal Smart met eigen bedrijfsnaam. Een zeer geslaagde actie, vindt een trotse Grasdijk, directeur en oprichter van ilocal. We zijn al ver gekomen in één jaar!

Met gemiddeld ruim 750.000 zoekopdrachten per week, brengt ilocal circa 400.000 contacten per maand tot stand tussen (lokale) ondernemers en klanten. Bezoekers kunnen eenvoudig bedrijven in de buurt vinden. Bij die bedrijven kunnen zij direct offertes aanvragen, informatie opvragen en gratis met het bedrijf bellen. Ruim 900.000 Nederlandse bedrijven staan met hun naam en uitgebreide adresgegevens op ilocal.nl. Daarnaast staan ook alle Belgische en Luxemburgse bedrijven online. Ook bedrijven die geen website hebben zijn eenvoudig vindbaar.

ilocal heeft in korte tijd veel bereikt. Zo maakte Koninklijke Wegener NV op 22 februari bekend een belang te nemen in het jonge bedrijf. ilocal is een Europees initiatief en is gestart in Nederland, België en Luxemburg. Naar verwachting zullen op korte termijn andere Europese landen volgen. ilocal wil zich profileren als de slimste lokale zoek- en vindmachine met de meest geavanceerde zoektechnologie.

Noot aan de redactie:

Voor de pers is er een redactioneel artikel beschikbaar over de uitreiking van de 25 Smarts. Dit artikel kunt u downloaden via http://about.ilocal.nl/ Voor alle vragen over de uitreiking van de Smarts, kunt u contact opnemen met: de heer Adriaan van der Hek, Marketing & Sales Manager ilocal, op telefoonnummer 038 - 4600 146 of per email pers@ilocal.nl