2e persbericht van dinsdag 23 mei 2006

Eindhoven, 23-05-2006 o Berichten uit de regio

Helmond: Vervolg op onderzoek naar schietincident Wethouder Ebbenlaan

De 36-jarige Helmonder, die was betrokken bij het schietincident in de Wethouder Ebbenlaan op zondag 21 mei, is na zijn aanhouding, overgebracht naar het penitentiaire ziekenhuis in Scheveningen. De man is in verzekering gesteld en hij wordt woensdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris in s Hertogenbosch.

De Rijksrecherche onderzoekt het schietincident in Helmond, waar op zondagavond 21 mei een 36-jarige Helmonder door politieagenten in zijn been werd geschoten.

Op zondagavond 21 mei rond 19.00 uur kwamen er bij de politie in Helmond verschillende meldingen binnen dat er op de Wethouder Ebbenlaan een man met ontbloot bovenlijf met een vuurwapen liep.

Twee politieagenten die als eerste in de Wethouder Ebbenlaan aankwamen werden geconfronteerd met de man.

Er kunnen nog géén nadere mededelingen worden gedaan wat er daarna precies gebeurde omdat dit wordt onderzocht door de Rijksrecherche.

De man werd in ieder geval door één schot uit een politiepistool in zijn been getroffen. Hij liep een ernstige bloeding op. De man is direct na het incident, in kritieke toestand, overgebracht naar een ziekenhuis. Daar werd zijn gezondheidstoestand in de loop van de avond weer stabiel.

Omwille van objectiviteit doet de Rijksrecherche onderzoek naar de rechtmatigheid van het vuurwapengebruik door de twee politieagenten. Vanwege dezelfde reden doen forensisch technische rechercheurs van het regiokorps Midden en West Brabant het technische onderzoek van het schietincident.

De Gezamenlijke Recherche van Brabant Zuid-Oost doet onderzoek naar eventuele bedreigingen met het vuurwapen door de verdachte.

Eindhoven: Politie houdt snelheidscontrole

Dinsdagochtend heeft de politie tussen 07.30 uur en 10.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Tilburgseweg. Er zijn 3160 voertuigen gecontroleerd, waarvan 404 bestuurders een bekeuring kregen. De maximaal toegestane snelheid op deze weg is 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Helmond: Politie houdt winkeldief aan

Dinsdagmorgen rond 11.00 uur heeft de politie in een winkel op de Engelseweg een 49-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wilde de winkel verlaten zonder een verbindingsstuk te betalen. De beveiligingsmedewerker van de winkel sprak de man daarop aan en nam hem mee naar een aparte ruimte. De medewerker belde de politie waarop de verdachte agressief werd en hem met een paraplu sloeg. In afwachting van de politie heeft de beveiligingsmedewerker, met behulp van een collega, de Helmonder vastgehouden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau waar proces verbaal tegen hem is opgemaakt.