Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

23 mei 2006

Apeldoorn - Verdachten diefstal auto aangehouden

De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van een auto op maandagavond (22-05) bij de sporthal aan het Edelenveld. Een jas met autosleutels werd uit de kleedkamer gestolen waarna de auto werd meegenomen. Na intensief speurwerk van de politie werden in de vroege uurtjes van dinsdag (23-05) vier Apeldoorners (17-21 jaar) aangehouden die worden verdacht van diefstal cq heling van de auto. Ze werden ingesloten voor nader verhoor.

Apeldoorn - Aanrijding door negeren rood licht

Doordat een 24-jarige automobiliste uit Emst even werd afgeleid, negeerde ze het rode verkeerslicht en kwam in botsing met een 47-jarige automobilist uit Apeldoorn. Het ongeval gebeurde op maandag (22-05) rond 08.30 uur op de kruising Kanaal Noord en de Edisonlaan/Laan van Zevenhuizen. De bestuurders bleven ongedeerd; de auto's moesten worden weggesleept.

Lieren - Auto in kanaal Omdat een 26-jarige automobilist uit Apeldoorn een pakje sigaretten wilde pakken belandde hij met de auto in het kanaal. Het ongeval gebeurde op maandag (22-05) rond 18.40 uur op Kanaal Zuid. Toen de man voorover bukte om de sigaretten van de vloer te pakken, gaf hij per ongeluk een ruk aan het stuur en reed het kanaal in. Hij bleef ongedeerd en kon zichzelf in veiligheid brengen voor de auto naar de bodem zonk. De brandweer en een takelbedrijf kwamen ter plaatse om de auto uit het water te halen.

Apeldoorn - Insluiping woning In een woning aan de Vlietweg vond op maandagmiddag (22-05) een insluiping plaats. De dader kwam binnen via een niet afgesloten achterdeur. De woon- en slaapkamer werden geheel overhoop gehaald. Ontvreemd werden onder meer een grote hoeveelheid CD's en DVD's, een lockmachine en een playstation.

Apeldoorn - Fietssturen in elkaar Passerende agenten waren getuigen van een valpartij van twee fietsende scholieren. Het ongeval gebeurde op maandag (22-05) rond 08.25 uur op de Laan van Osseveld. De fietssturen haakten in elkaar waarna het tweetal een onzachte landing maakte. Een 14-jarige Apeldoornse liep hierbij enkele schaafwonden en een pijnlijk been op. Tevens werd ze even onwel. De agenten laadden haar fiets in de auto, brachten het slachtoffer naar huis en gaven het advies contact op te nemen met de huisarts.

EINDE BERICHTEN

---- --