AutoRai

Ronderecord voor de Opel Zafira OPC op de Nürburgring-Nordschleife

(5/23/2006)
Sindskort heeft Opel twee sportieve recordhouders in zijn stal: met een indrukwekkende rondetijd van 8 minuten, 54 seconden en 38 honderdste van een seconde vestigde de Zafira OPC op maandag 15 mei een nieuw ronderecord voor compacte MPVâs op de 20,8 kilometer lange Nordschleife van de Nürburgring.
Het was Manuel Reuter die het spectaculaire ronderecord vestigde. Al in oktober 2005 had de ex Opel-fabriekscoureur met een Astra OPC op de Nordschleife een nieuw record gevestigd voor autoâs met een tweeliter-motor.

De Opel Zafira OPC is niet alleen de snelste MPV ter wereld die in serie wordt geproduceerd, hij is ook de enige in zijn klasse die ultieme flexibiliteit combineert met een enorme dosis rijdynamiek. Het dynamische element is te danken aan de 2,0-liter benzinemotor met turbodrukvulling en een maximumvermogen van 177 kW/240 pk. De krachtbron brengt de sport-MPV in 7,8 seconden naar een snelheid van 100 km/u; de topsnelheid bedraagt 231 km/u.

Manuel Reuter, die ook zijn bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de ophanging en aan de exacte afstelling van de sportieve OPC-modellen van Opel, bleek een tevreden man te zijn. âIn elke fase kun je aan de auto merken dat hij op de meest veeleisende circuits ter wereld werd geperfectioneerd. De Zafira OPC voelt fantastisch aan.â

En Alain Visser, Directeur Verkoop, Marketing & Aftersales bij Adam Opel GmbH, vult aan: âDe recordritten bewijzen wat de OPC-modellen in hun mars hebben. Het zijn echte sportautoâs die perfect dagelijks gebruikt kunnen worden. Onze OPC âtop of the lineâ-modellen zijn het levende voorbeeld van ons enthousiasme voor techniek en Opels passie voor dynamiek.â

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster