Time : 18:35:53
Date : 23 May 2006
Sender Name: Nuon

Nuon positief over VREG-studie naar werking energiemarkt

Vilvoorde, 23 mei 2006 - "De VREG, de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt, ijvert voor een marktmodel waarin de klant centraal staat en dat de administratieve problemen in de energiemarkt structureel kan verbeteren," zegt woordvoerder Tom Van de Cruys van Nuon Belgium. Nuon onderschrijft de bevindingen uit de recent door de VREG uitgevoerde studie en juicht dit initiatief dan ook ten zeerste toe.

Tijdens een persconferentie deze ochtend heeft de VREG een studie gepresenteerd waarin een aantal knelpunten wordt geïdentificeerd die de huidige werking van de energiemarkt belemmeren. In de studie wordt een aantal mogelijke oplossingen voorgesteld.

Het tijdig aanleveren van meetgegevens, de behandeling van een verhuizing en het correct en efficiënt toekennen van de gratis KWh waarop ieder gezin recht heeft, zijn enkele punten die voor verbetering vatbaar zijn. Nuon Belgium zal uiteraard met positieve energie meewerken om de belangen van de consument te behartigen.

Nuon Belgium rekent er ook op dat Vlaams minister van Energie Peeters aan de regulator alle nodige steun en middelen zal verlenen om dit initiatief tot een succesvolle realisatie te brengen.

Nuon Belgium benadrukt eveneens dat voor het goed functioneren van de Belgische energiemarkt in haar geheel ook de andere gewesten hetzelfde marktmodel moeten toepassen. De Brusselse en Waalse markten staan aan de vooravond van de volledige vrijmaking op 1 januari 2007. Nuon pleit dan ook voor een gezamenlijke aanpak van de marktproblemen door alle bevoegde regulatoren in ons land.

De voorstellen van de VREG mogen bovendien niet tot gevolg hebben dat de lopende initiatieven voor kwaliteitsverbetering op de lange baan worden geschoven of, erger nog, worden afgeschaft. Integendeel, ook tijdens de gesprekken rond een nieuw marktmodel moet alles in het werk worden gesteld om de bestaande marktprocessen te optimaliseren en de consument de gewenste kwaliteit te leveren.

Over Nuon
Nuon Belgium is de grootste nieuwkomer op de Belgische energiemarkt met meer dan 400.000 elektriciteits- en aardgasaansluitingen. Om zijn marktaandeel in de toekomst op een structurele wijze te kunnen vergroten, investeert Nuon Belgium ook in eigen productiecapaciteit in België. Nuon Belgium telt 150 medewerkers en maakt deel uit van de internationale Nuon-groep, die in 2005 met elektriciteit, aardgas, warmte en aanvullende diensten in Nederland, België en Duitsland een omzet genereerde van EUR 5,0 miljard. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie.