Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Prinses Máxima 23 mei 2006 bij conferentie PaFemme

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is dinsdagmiddag 23 mei 2006 aanwezig bij de conferentie PaFemme makes it happen! in het Chassé Theater in Breda.

Deze stichting, voortgekomen uit de Commissie PaVEM, wil de participatie en economische onafhankelijkheid van zwarte en migrantenvrouwen in de Nederlandse samenleving stimuleren. Minister A.J. de Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt een toespraak over de verantwoordelijkheid van gemeenten voor de participatie en integratie van allochtone vrouwen.

Op de conferentie staan de participatieteams (P-teams) centraal. Stichting PaFemme, voorheen Stichting Landelijke Participatieteam, adviseert de gemeenten bij de oprichting van lokale P-teams, bevordert de deskundigheid binnen lokale P-teams en fungeert tevens als aanspreekpunt voor de opgerichte lokale P-teams. De P-teams bestaan uit allochtone vrouwen die vanuit hun eigen kracht actief deelnemen aan de samenleving op sociaal economische en/of maatschappelijke terreinen. De P-teams werken op lokaal niveau.

Tijdens de bijeenkomst kunnen de deelnemers (participatieteams, wethouders, werkgevers) met elkaar knelpunten bespreken, informatie uitwisselen en vervolgacties plannen. Onderwerpen zijn onder meer: wat kunnen gemeenten van participatieteams verwachten en hoe zet je een participatieteam op.

Stichting PaFemme is de opvolger van de Commissie Participatie van Vrouwen van Etnische Minderheden (PaVEM), onder voorzitterschap van Paul Rosenmöller. Prinses Máxima was lid van de Commissie PaVEM van juli 2003 tot zomer 2005. De Commissie PaVEM ondersteunde de dertig grootste gemeenten in hun initiatieven om vrouwen van etnische minderheden meer te betrekken bij de samenleving.


1 mei 2006
© RVD