Opsporing Verzocht

Maandag 22 mei 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 23 mei2006 (20.30 uur + 21.30 uur) Almere: Gewapende overval
Nieuwerkerk a/d IJssel: Inbraak
Brecht (België): Diefstal en gijzeling
Eindhoven: Gewapende woningoverval
Stampersgat: Diefstal antieke wapens
Almere: Schietpartij bij bedrijvenpand
Zwolle en Hoorn: Inbraak drogisterijen
Resultaten uitzending 16 mei en eventuele opgeloste zaken

Almere: Gewapende overval bij pinautomaat

Stampersgat: Diefstal antieke wapens

Zaterdag 11 maart 2006 wil een man pinnen bij de Rabobank in Almere-Buiten. Als hij het geldbedrag kiest, voelt hij de aanwezigheid van een man achter zich en even later voelt hij ook een vuurwapen in zijn nek. Het slachtoffer wordt gedwongen twee keer te pinnen en er komt een tweede dader bij. Uiteindelijk moet het slachtoffer van de daders gaan rennen.

Maandag 20 maart is er ingebroken in een huis in Stampersgat. Hierbij zijn 16 antieke wapens uit een verzameling meegenomen. Omdat er verder niets verdwenen is, gaat de politie er van uit dat het de inbrekers gericht om deze antieke revolvers van eind 1800/begin 1900 te doen was. De politie wil uiteraard graag weten wie iets over deze inbraak of de verdwenen vuurwapens weet.

Brecht (bij Antwerpen): Diefstal en gijzeling Almere: Schietpartij bij bedrijvenpand Donderdagavond 2 maart komt een chauffeur vanuit het Engelse Berkshire aan op een parkeerplaats bij het Belgische Brecht. Hij is onderweg naar Tilburg en heeft een grote lading Play Station Portables in zijn vrachtwagen. Rond middernacht wordt de man door twee mannen, met vuurwapens, overvallen en gegijzeld. Alle spelcomputers zijn weg.

Op industrieterrein Poldervlak in Almere-Buiten, is elektro-groothandel E.L.F. gevestigd. Dinsdag 18 april lopen drie mannen van vermoedelijk Marokkaanse afkomst bij het pand. Eén van hen gaat naar binnen en wil geld, maar dat krijgt hij niet. Later die middag komen twee van de drie mannen weer naar het pand. Als de eigenaar en een vriend naar buiten gaan, ontstaat er een discussie tussen de mannen over geld. Even later richt de dader die al eerder die dag naar binnenging, twee pistolen op de mannen en lost een aantal schoten. Niemand werd gelukkig getroffen.

Eindhoven: Gewapende woningoverval
Gezocht zaken
Donderdag 20 april is de bewoonster van een huis in Eindhoven toevallig een middag vrij en is thuis. Er wordt aangebeld en als ze opendoet wordt ze hardhandig door een man naar binnen geduwd. Gelijk komt een tweede man binnen. De vrouw wordt geboeid en krijgt een zak over haar hoofd. De mannen vragen waar haar man en kinderen zijn. De vrouw vertelt dat alleen haar hulp zodadelijk zal komen. Vervolgens moet ze twee trappen op. De mannen vragen net naar haar pincode als ook daadwerkelijk de hulp arriveert.

Zwolle en Hoorn: Inbraak bij drogisterijen
Inbrekers zijn donderdag 6 april via het dak een ETOS-drogisterij in Zwolle binnengedrongen. Vervolgens hebben ze daar voor een klein fortuin aan flesjes parfum meegenomen. Op basis van sporenonderzoek en werkwijze concludeert de politie dat dezelfde dinsdag 21 maart mannen ook betrokken zijn geweest bij een inbraak in een DA-drogist in Hoorn.

Nieuwerkerk a/d IJssel: Inbraak bij Albert Heijn
Op eerste Paasdag, zondag 16 april, is er ingebroken bij de Albert Heijn supermarkt aan de Reigerhof in Nieuwerkerk a/d IJssel. Daarbij is een grote partij sigaretten gestolen. De dader wist op die 16e april de supermarkt 's morgens vroeg binnen te komen via de laad- en losruimte. Hij maakte vermoedelijk gebruik van een donkerkleurige Volkswagen Golf.