Gemeente Sluis

Vlaggen

PERSBERICHT - 22 mei 2006

Inhuldiging Blauwe Vlaggen

Op dinsdag 23 mei 2006 hijsen wij officieel onze nieuwe Blauwe Vlaggen in top. Strandpaviljoenhouders, brancheorganisaties, betrokkenen en de gemeente zijn er trots op dat de gezamenlijke inspanningen opnieuw zijn bekroond door de toekenning van het internationale milieukeurmerk aan zes West Zeeuws-Vlaamse stranden. Graag nodigen wij u uit voor een zomerse bijeenkomst op

dinsdag 23 mei om 16.30 uur
in strandpaviljoen Caricole in Cadzand.
Tijdens deze bijeenkomst zullen de strandpaviljoenhouders en de gemeente tevens de plannen bekend maken voor een nieuwe impuls voor de toeristische kwaliteit van onze kust. Met de Blauwe Vlag in top laten we zien dat de West Zeeuws-Vlaamse stranden schoon, veilig en voor iedereen goed bereikbaar zijn. De Gouden Wimpel die erbij wappert, bewijst dat onze stranden de schoonste van heel Nederland zijn. De komende tijd zetten strandpaviljoenhouders, betrokkenen en de gemeente zich samen in om volgend jaar nóg een vlag te mogen hijsen: de groene vlag van de Green Key (voorheen milieubarometer).

De Green Key wordt toegekend aan milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Dit keurmerk stelt eisen op het gebied van energiebesparing en afvalscheiding. De Green Key past daarmee in het integrale beleid voor duurzaam beheer en onderhoud en het versterken van de aantrekkingskracht en toeristische kwaliteit, ondergebracht in het project Integraal Kustzonebeheer West Zeeuwsch-Vlaanderen. De bestaande initiatieven voor afvalscheiding bij strandovergangen sluiten ook aan bij de Green Key. Tijdens de bijeenkomst laten we u zien wat we nog meer gaan doen om aan de eisen van de Green Key te voldoen.

---

Voor nadere inlichtingen voorafgaand aan de persbijeenkomst:

Gemeente Sluis, team Voorlichting, tel. 0117 - 457 123, vanuit België 0031 117 457 123