C/TAC

Totaal aantal pagina s: 3 P E R S B E R I C H T
s-Hertogenbosch, 23 mei 2006

Omzet en winstgroei Ctac zet door in eerste kwartaal 2006

SAP-dienstverlener Ctac maakt bekend dat de sterke groei in 2005 zich in het eerste kwartaal 2006 heeft voortgezet. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 82% naar EUR 8,3 miljoen, vergeleken met EUR 4,6 miljoen over het eerste kwartaal 2005 (de omzet in het vierde kwartaal 2005 bedroeg EUR 7,3 miljoen). Over het eerste kwartaal 2006 werd een positief resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening voor belastingen gerealiseerd van EUR 1,0 miljoen (EBIT 11%), ten opzichte van EUR 0,3 miljoen (EBIT 7%) in het eerste kwartaal van 2005 (voor aftrek van belastingen en aandeel derden). Het nettoresultaat over het eerste kwartaal 2006 bedroeg EUR 0,5 miljoen.
De cijfers zijn exclusief Alpha Belgie. Ctac heeft op 3 januari 2006 een intentieverklaring getekend met Alpha Belgium over een meerderheidsbelang in deze onderneming. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2006 worden afgerond. Operationele ontwikkelingen
In het afgelopen kwartaal was bij alle business units van Ctac sprake van een hoger activiteitenniveau. Dit heeft geresulteerd in een omzetstijging van 82%. De autonome groei bedroeg 60%. Over de gehele linie van activiteiten nam de bezettingsgraad toe en werden betere resultaten behaald. De omzet van EUR 8,3 miljoen bestaat voor circa EUR 1,0 miljoen uit verkoop van licenties (eerste kwartaal 2005 voor EUR 0,4 miljoen). AMI (Application Management & Improvements)
De omzet van de SAP-beheeractiviteiten van Ctac blijft aanhoudend groeien. Diverse SAP- beheercontracten zijn verlengd en nieuwe meerjarige beheer- en hostingcontracten zijn afgesloten. Daarnaast is er bij bestaande klanten een toename van de vraag naar SAP- optimalisatietrajecten geweest. Intensieve samenwerking met mYuice, Re-Spect en Alphalogic heeft geleid tot nieuwe beheerklanten in deze segmenten. Cims (Integration Management)
Cims kan terugzien op een goed eerste kwartaal waarbij aan een veelheid van projecten is gewerkt. Zo is bij de klant Sitel het middlewareproduct SAP-XI geïmplementeerd, waardoor orderstromen en bijbehorende logistieke processen met klanten volledig automatisch
---

verlopen. Hiermee wordt duidelijk dat integratie van processen tussen verschillende organisaties veel efficiency kan opleveren.
BIgrip (Management Informatie met SAP (BW, SEM)) Ctac ziet op het gebied van Business Intelligence een toenemende belangstelling van klanten. Over het eerste kwartaal heeft de businessunit groei gerealiseerd. Ytool (Engineering en Maintenance)
De bezettingsgraad heeft op een goed niveau gelegen. Deze unit beschikt over unieke kennis op het terrein van engineering en maintenance. Ytool heeft als door SAP gecertificeerde partner hierin de afgelopen jaren een sterk track record opgebouwd. mYuice (Oplossingen voor het MKB)
De activiteiten van mYuice zijn in het eerste kwartaal verder gegroeid. mYuice richt zich specifiek op SAP-oplossingen voor het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) middels SAP All-in-One en SAP Business One implementaties.
Yanta (logisitieke dienstverlening voor het MKB) De goede start van Yanta Consultancy in 2005 wordt in 2006 doorgezet met de implementaties van SAP-WMS in bestaande SAP omgevingen van Ctac-beheer-klanten. Hiermee wordt nogmaals bewezen dat SAP-WMS ook in het MKB een uitstekende oplossing is voor de administratieve opvolging van de interne goederenstromen. Een oplossing die volledig is geïntegreerd met Automatische Identificatie technieken als Barcodescanning, Voice en RFID.
Re-Spect (Retail Oplossingen)
Re-Spect richt zich volledig op SAP-oplossingen voor de retail sector. Re-Spect kende in het eerste kwartaal 2006 met nieuwe opdrachten een goed kwartaal. Alphalogic (logistieke dienstverlening voor grote ondernemingen) Alphalogic, dat zich specifiek richt op SAP-oplossingen voor complexe logistieke processen, heeft ook een goed eerste kwartaal afgerond.
CValue (Customer Relations Management)
De ontwikkelingen bij de in het begin van 2006 gestarte businessunit CValue (speciaal gericht op oplossingen voor Customer Relationship Management (CRM)) lopen in de pas met de verwachtingen.
Strategie en vooruitzichten
Gedurende het afgelopen jaar heeft Ctac de strategische visie verder vormgegeven en belangrijke stappen gezet in de uitbouw van het Ctac Powerhouse business model. De resultaten hiervan zijn zichtbaar in het eerste kwartaal 2006. Ctac wil zich de komende jaren met specialistische SAP-expertise in combinatie met specifieke marktkennis richten op veelbelovende nichemarkten. De groei zal gedeeltelijk autonoom zijn, maar zal aanvullend plaats vinden via nieuwe strategische allianties en acquisities in interessante nichemarkten. Daarbij wordt continu kritisch gekeken naar de binnen Ctac aanwezige competenties en de mate waarin deze aansluiten op kansen die zich in de markt voordoen.
---

De komende jaren zal de markt voor middelgrote- en kleine bedrijven, waarop Ctac zich met name richt, door SAP actief worden bewerkt. De ontwikkeling van nieuwe toegespitste applicaties, voor kleinere bedrijven met name in de vorm van nieuwe templates, zullen hieraan bijdragen. Daarnaast zal ook de algemene trend naar uitbesteding van applicatie management zich voortzetten.
Ctac heeft gedurende 2005 haar marktpositie verstevigd. Voor heel 2006 verwacht Ctac een aanhoudend goede ICT-markt. Vanuit haar solide financiële basis blijft Ctac optimistisch over de groeikansen op korte en langere termijn. Ctac zal de nadruk blijven leggen op verdere versteviging van haar marktposities en verwacht voor heel 2006 een verdere toename van de omzet en verbetering van de winstgevendheid ten opzichte van 2005. / / / / / / / / / / Profiel Ctac
Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 200 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten.
Ctac had per 31 maart 2006 212 medewerkers in dienst. De onderneming is gevestigd in s- Hertogenbosch (Nederland).
Ctac is genoteerd aan de Eurolist bij Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.



C/TAC