Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OKI Printing Solutions introduceert nieuwe matrixprinter

Hoofddorp, 22 mei 2006 - OKI Printing Solutions introduceert een nieuwe dot matrix printer - de ML6300FB. Deze betrouwbare en robuuste printer komt vooral tot zijn recht op plekken waar veel en snel geprint moet worden, zoals voor organisaties waarbij het belang van de klant voorop staat.

De ML6300FB is een vlakbedmodel en beschikt over rechte papierpaden. Daardoor kan de printer diverse media verwerken, uiteenlopend van licht tot zwaar en inclusief kaarten. De printer is gebouwd om lang mee te gaan en zal vooral gebruikt gaan worden in hotels, banken en winkels en door bedrijven die veelvuldig voorgedrukte formulieren, cheques, tickets, recepten en labels moeten bedrukken, zowel op kettingpapier als voorgesneden formaat.

De ML6300FB haalt een afdruksnelheid van maximaal 450 karakters per seconde en beschikt over meervoudige kopieermogelijkheden. Hierdoor is de printer zeer geschikt voor gebruik op klantenservice-afdelingen, omdat klanten hierdoor minder hoeven te wachten.

De kleine afmetingen van de ML6300FB maken hem verder zeer geschikt voor bedrijven waar de ruimte beperkt is. De printer is daarnaast zeer economisch in gebruik zonder dat de kwaliteit hierdoor nadelig beïnvloed wordt: het inktlint kan maar liefst vier miljoen karakters printen. Daardoor worden de operationele kosten verlaagd en is de printer minder vaak buiten bedrijf om het lint te verwisselen.

Korstiaan van Kleef sales- en marketing director van OKI, zegt hierover: "Wij hebben onze dot matrix-technologie gedurende vele jaren kunnen perfectioneren, waardoor wij nu de ML6300FB kunnen introduceren. Dit is een robuuste en betrouwbare printer voor bedrijven die de nadruk leggen op een efficiënte klantenservice. Ons brede portfolio matrixprinters toont ook aan dat wij erin zijn geslaagd een afdrukoplossing voor elk type omgeving te bieden."

OKI Printing Solutions is tegenwoordig een belangrijke speler in het seriële matrix segment. Met een marktaandeel van 25% bezette het bedrijf in 2005 de tweede plaats in deze markt.

Belangrijkste kenmerken ML6300:

* Hoge productiviteit waardoor klanten niet hoeven te wachten: printsnelheden tot 450 karakters per seconden
* Economisch in gebruik: inktlinten gaan erg lang mee, wat resulteert in lagere kosten en weinig gebruikersinterventie
* Geavanceerde mediaflexibiliteit: het vlakbedontwerp verwerkt vele media van cheques tot labels, inclusief zwaar materiaal zoals karton tot maximaal 209 gram; dubbelzijdig afdrukken standaard mogelijk
* Flexibele connectiviteit: USB en parallelle interface voor eenvoudige integratie, optionele netwerkkaart voor grotere controle op afstand of voor gebruik door meerdere afdelingen; en RS232 seriële kaart.

Over OKI Printing Solutions
OKI Printing Solutions ontwerpt, maakt en verkoopt papiergeoriënteerde apparatuur zoals printers, faxen en multifunctionele producten. Het bedrijf heeft verkoop- en marketingvestigingen verspreid over de hele wereld. De Nederlandse vestiging is gevestigd in Hoofddorp. OKI Printing Solutions is een volle dochter van het Japanse OKI Electric Industry Co. Ltd, een toonaangevend bedrijf op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Wereldwijd werken er ruim 21.000 mensen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokio, Japan. Alle productiefaciliteiten zijn ISO-gecertificeerd, een bewijs dat OKI zichzelf de verplichting oplegt de kwaliteit van de productie continu te controleren en verbeteren. Meer informatie op www.oki.nl.