Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

23 mei 2006

Neede- diefstallen auto-emblemen opgelost

Het politieteam Berkelland heeft de afgelopen weken een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de diefstal van auto-emblemen. Deze diefstallen vonden in de eerste weken van maart 2006 plaats. Vooral in de avonduren werden her en der in de kern van Neede emblemen van auto's gestolen. Tijdens het onderzoek kreeg de wijkagent informatie over de mogelijke verdachten, vier jongens uit Neede in de leeftijd van 13-14 jaar. De jongelui werden verhoord en waren in de veronderstelling de verkoop van deze auto-emblemen hen een aardige zakcent zou opleveren. Ze kwamen bedrogen uit, hun 'winst' bestond uit het vele uren vertoeven op het politie-bureau voor verhoor en een alternatieve straf (HALT) van 20 uur per persoon en het terug betalen van de schade die veroorzaakt is. Het totale bedrag is overigens nog niet bekend.

In totaal hebben de jongelui bekend, dat zij 36 auto-emblemen hebben gestolen. Helaas hadden maar 14 benadeelden aangifte gedaan. De politie adviseert om altijd aangifte te doen, zodat zij haar surveillance hierop kan richten èn er bij aanhouding van verdachten een schaderegeling getroffen kan worden. Mocht men in de toekomst de dupe worden van een dergelijk feit, maar ook bij diefstal van een fiets of een andere vernieling, dan kan men aangifte doen via www.politie.nl of een afspraak voor het doen van aangifte maken via 0900-8844.

De jongelui bekenden ook verantwoordelijk te zijn voor het bekrassen van drie auto's De auto-emblemen zijn, naar een eerder bericht in de pers, door de daders aan de vuilnisman meegegeven. Inmiddels hebben de benadeelden die voor een schadevergoeding in aanmerking komen bericht gehad. Het onderzoek is afgesloten en mensen hoeven dus niet te bellen of hun zaak wel is opgepakt.

Winterswijk - openbare dronkenschap

De politie heeft maandagavond (22/4) rond 23.10 uur een 48-jarige man uit Arnhem aangehouden voor openbare dronkenschap. De man lag te lallen op het treinstation en zou in die staat niet met de trein mee mogen. Hij is ingesloten in een politiecel en krijgt een boete.

Didam - bedrijfsinbraken

Bij vier bedrijven werd afgelopen weekend ingebroken. Drie ervan liggen aan de Aalsbergen en één aan de Bieslook. In alle gevallen kwam men binnen na het forceren van een raam of een deur. Binnen werden kasten opengebroken op zoek naar buit. Bij één bedrijf werden de computers klaar gezet, maar niet meegenomen. Er is geld, een telefoon en een breedbeeld tv gestolen. De politie is een buurtonderzoek begonnen en vraagt mensen die iets bijzonders hebben opgemerkt, contact op te nemen via 0900- 8844.

Ulft- diefstal auto

Bij een bedrijf aan de Riezenweg hebben dieven afgelopen weekend een grijze Mercedes C 220 cdi gestolen. De auto met het kenteken TB-RH-15 moet op een autoambulance gezet zijn, omdat de auto niet rijklaar was. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Doetinchem - schoolinbraak

Bij het Rietveld Lyceum hebben dieven afgelopen weekend 7 monitoren ontvreemd. De dieven moeten bekend zijn geweest, want de kraak werd gezet via een raam van een lokaal waar geen alarm was. Hierna zijn op ruwe wijze de monitoren ontvreemd.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --