Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OKI Printing Solutions lanceert C5000 serie high-volume kleurenprinters

Hoofddorp, 22 mei 2006 - OKI Printing Solutions introduceert vier nieuwe kleurenprinters uit de C5000 serie. Twee hiervan - de OKI C5600 en C5700 - zijn speciaal ontwikkeld voor omgevingen waar met name grote hoeveelheden zwart-wit prints worden gemaakt, maar waar nu en dan ook kleurendocumenten van hoge kwaliteit gewenst zijn. De OKI C5800 en C5900 zijn zeer snelle en betaalbare kleurenprinters, bestemd voor middelgrote tot grote werkgroepen. Alle printers uit de C5000 Series beschikken over de betrouwbare single-pass digitale LED print-engine van OKI.

C5600 en C5700
De C5600 en C5700 zijn ontworpen om de printkosten zo laag mogelijk te houden, zonder de afdrukkwaliteit nadelig te beïnvloeden. De kosten per zwart-wit afdruk van beide printers liggen dan ook op ongeveer hetzelfde niveau als die van netwerkprinters die uitsluitend zwart-wit kunnen afdrukken. De kosten per kleurenpagina zijn met de meegeleverde Print Control-software goed in de hand te houden. Met deze software kunnen bedrijven de toegang tot het kleurgedeelte van de printer bewaken en volgen. In aanvulling hierop kunnen printers met de PrintSuperVision-software effectief beheerd worden, doordat netwerkprinters op afstand bewaakt kunnen worden, evenals het inktgebruik. Beide printers zijn leverbaar in een 'd-versie', die standaard dubbelzijdig printen toestaat. De niet-d-versie kan eenvoudig worden uitgebreid naar dubbelzijdig.

De C5600 en C5700 bieden de optimale balans van snelheid, betrouwbaarheid en productiviteit voor kleine werkgroepen waar veel geprint wordt. In de monochrome modus kunnen maximaal 32 pagina's per minuut worden afgedrukt ,waarbij de eerste afdruk al na acht seconden gereed is, in kleur worden twintig pagina's per minuut verwerkt. De printers zijn berekend op een werkbelasting van 60.000 pagina's per maand en beschikken standaard over een papierinvoer van 400 vel. De betrouwbare single-pass digitale LED print-engine zorgt voor minder onderbrekingen van de workflow, waardoor veeleisende werkgroepen dagelijks 24 uur per dag kunnen printen.

C5800 en C5900
De zeer hoge printsnelheid en de uitstekende flexibiliteit in gebruik van verschillende materialen maken de OKI C5800 en C5900 tot de complete oplossing voor middelgrote tot grote werkgroepen, of voor kleinzakelijke gebruikers die een veelzijdige en economische kleurenprinter wensen om professioneel ogende documenten te produceren, evenals marketing- en promotiemateriaal.

De C5800 en C5900 zijn de snelste kleurenprinters in hun klasse en zetten met hun indrukwekkende 26 kleurenpagina's per minuut een nieuwe benchmark neer. Zwart-wit afdrukken gaat evenals de andere modellen uit de C5000 Series met 32 pagina's per minuut.

Deze nieuwe printers beschikken over een papierlade van maximaal 930 vel en zijn berekend op een werkbelasting van 60.000 pagina's per maand. De single-pass digitale LED print-engine zorgt voor minder onderbrekingen van de workflow, waardoor veeleisende werkgroepen zonder onderbreking kunnen printen.

Deze printers zijn voorzien van inktpatronen met grote capaciteit. De zwarte inktpatronen kunnen maximaal 6000 pagina's afdrukken (bij 5% dekking), terwijl de kleurpatronen goed zijn voor 5000 pagina's (eveneens bij 5% dekking). Hierdoor hoeven de inktpatronen minder vaak verwisseld te worden, wat de productiviteit ten goede komt.

Nieuwe toner
Alle nieuwe printers uit de C5000 serie beschikken over de nieuw ontwikkelde High Definition Toner. In combinatie met de ProQ2400 Multilevel-technologie biedt dit de beste afdrukkwaliteit met minder korrel en een grotere kleurdiepte, terwijl de automatische kleurbalans zorgt voor een consistent resultaat tijdens de hele levenscyclus van het product. De optie Photo Enhance produceert vrijwel fotokwaliteit op gewoon kantoorpapier, terwijl andere geavanceerde opties colour-matching en kleurenmanagement mogelijk maken, waardoor professionele resultaten worden bereikt.

Alle nieuwe printers uit de C5000 Series worden geleverd met 'in-the-box' assistentie, waaronder Template Manager 2006 software. Deze software stelt gebruikers in staat om professionele ontwerpen te maken en deze af te drukken op uiteenlopende niet-standaard media. De printerinstellingen worden hiervoor automatisch aangepast, waardoor de gebruiker zich volledig op het ontwerp kan concentreren. Template Manager 2006 kan onder meer gebruikt worden voor het vervaardigen van professionele documenten, visitekaartjes, adreslabels, CD-labels of banners met een lengte van maximaal 1,2 meter.

Daarnaast levert OKI Web Print, een nieuwe tool voor Internet Explorer, die webpagina's automatisch schaalt naar de breedte van het standaardpapier. Dit voorkomt dat informatie wegvalt, waardoor minder papier hoeft te worden gebruikt. De 'Ask OKI'-optie biedt gebruikers on-line hints en tips en productinformatie, zodat zij optimaal kunnen profiteren van de mogelijkheden van hun printer.

Belangrijkste kenmerken C5600 en C5700:

* Economisch in gebruik: lage kosten per zwart-wit kopie; prijzen vergelijkbaar met die van uitsluitend zwart-wit netwerkprinters
* Grotere productiviteit: eerste afdruk snel gereed: 8 seconden voor monochroom en 11 seconden voor kleur; berekend op 60.000 pagina's per maand, recht papierpad minimaliseert papierverstopping en vergroot mediaflexibiliteit

* Hoge kleurenkwaliteit: nieuwe High Definition Toner en ProQ2400 Multilevel Technology geven de beste afdrukkwaliteit; Photo Enhance geeft vrijwel fotokwaliteit op gewoon kantoorpapier, automatische kleurbalans zorgt voor een consistent resultaat tijdens de hele levenscyclus van het product

* Beste papierverwerking in hun klasse: maximaal 930 vellen invoer (standaard 400) en 350 vellen uitvoer

* Mediaflexibiliteit: van visitekaartjes tot banners van 215 x 1200 mm

* Dubbelzijdig afdrukken (standaard op C5600dn en C5700dn; de twee 'n'-modellen kunnen eenvoudig worden uitgebreid naar dubbelzijdig) bespaart papier, ondersteunt het printen van kleine boekjes en geeft een professionele touch

* 200 MHz processor (C5600), 64 MB RAM (320 MB maximaal)
* 500 MHz processor (C5700), 256 MB RAM (768 MB maximaal)
* Optionele tweede papierlade

* Optionele 40 GB harde schijf (uitsluitend C5700)

Belangrijkste kenmerken C5800 en C5900:
* Hoogste printsnelheden in hun klasse: 26 ppm (kleur) en 32 ppm (zwart-wit); eerste kleurenafdruk al na 9 seconden gereed * Economisch in gebruik: Print Control-software beheert en bewaakt printergebruik en kosten
* Grotere printvolumes: papiercapaciteit van maximaal 930 vel (standaardcapaciteit van C5900dtn en C5900cdtn); berekend op 60.000 pagina's per maand; betrouwbare single-pass digitale LED print-engine * Verwerkt meerdere media: van vistiekaartjes en CD-labels tot banners van maximaal 215 mm x 1200 mm en zware media tot maximaal 203 gram. Dubbelzijdig afdrukken (standaard op C5800dn, C5900dn, C5900dtn en C5900cdtn) maakt de productie van kleine boekjes mogelijk * Hoge kleurenkwaliteit: nieuwe High Definition Toner en ProQ2400 Multilevel Technology geven de beste afdrukkwaliteit; Photo Enhance geeft vrijwel fotokwaliteit op gewoon kantoorpapier, automatische kleurbalans zorgt voor een consistent resultaat tijdens de hele levenscyclus van het product
* Beste papierverwerking in hun klasse: maximaal 930 vellen invoer (standaardcapaciteit van C5900dtn en C5900cdtn) en maximaal 350 vellen uitvoer
* Patronen van grote capaciteit: lage operationele kosten en minder gebruikersinterventie - zwarte toner print 6000 pagina's, kleurentoners 5000 pagina's (bij 5% dekking op A4)
* 260 MHz processor (C5800), 64 MB RAM (288 MB maximaal) * 560 MHz processor (C5900), 256 MB RAM (768 MB maximaal) * Optionele tweede papierlade (standaard op dtn- en cdtn-modellen) * Optionele 40 GB harde schijf (alleen op C5900-modellen).

De C5000 serie printers hebben een verwachte winkelprijs vanaf ¤540,- en zijn eind mei beschikbaar via de geautoriseerde resellers van OKI Printing Solutions.

Over OKI Printing Solutions
OKI Printing Solutions ontwerpt, maakt en verkoopt papiergeoriënteerde apparatuur zoals printers, faxen en multifunctionele producten. Het bedrijf heeft verkoop- en marketingvestigingen verspreid over de hele wereld. De Nederlandse vestiging is gevestigd in Hoofddorp. OKI Printing Solutions is een volle dochter van het Japanse OKI Electric Industry Co. Ltd, een toonaangevend bedrijf op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Wereldwijd werken er ruim 21.000 mensen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokio, Japan. Alle productiefaciliteiten zijn ISO-gecertificeerd, een bewijs dat OKI zichzelf de verplichting oplegt de kwaliteit van de productie continu te controleren en verbeteren. Meer informatie op www.oki.nl
.