Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eerste fase van (gebieds)ontwikkeling FiftyTwoDegrees verkocht

De eerste fase (1A) van het ontwikkelingsproject FiftyTwoDegrees in Nijmegen wordt verkocht aan SEB Immobilien -Investment GmbH (Frankfurt) voor het bedrag van 84 miljoen euro. Het project is een samenwerking van Ballast Nedam en projectontwikkelaar ICE Projects City Center. Fase 1A bestaat uit een in aanbouw zijnde 18 lagen hoge, multifunctionele kantoortoren met 28.000 m2 BVO en een parkeergarage voor 585 auto's.

ICE Projects City Center is onderdeel van ICE Ontwikkeling (ICE) en initiatiefnemer van dit succesvolle concept. Philips Semiconductors Nijmegen is een van de participanten in FiftyTwoDegrees en verreweg de grootste huurder van het complex. Het was de behoefte van Philips aan interactie met andere partijen, die ICE inspireerde tot het multifunctionele complex zoals dat nu gerealiseerd wordt.

FiftyTwoDegrees wordt een mondiale ontmoetingsplaats, waar onverwachte ontmoetingen aan de orde van de dag zijn. Ondernemers vanuit verschillende invalshoeken zullen elkaar treffen, kennis en ervaring uitwisselen en elkaar stimuleren om creatief en innovatief aan de slag te gaan. Dit is de eerste keer dat een grote internationale investmentbank investeert in een project in Nijmegen, waarmee een bewijslast wordt geleverd voor de potentie van FTD en voor de positie van Nijmegen.

ICE is op dit moment bezig met het ontwikkelen van een onafhankelijke business- en kennisclub, onder de voorlopige naam Club 52. Tevens wordt aan een businessmodel gewerkt onder de titel Embedded Bussines Lab, waarin een omgeving geschapen wordt waar innovatieve ideeën gescout worden, op haalbaarheid getoetst en waar mogelijk verder begeleid worden bij de ontwikkeling en afzet ervan. Dit kenniscentrum krijgt ook een publieksfunctie door er een expo-omgeving en horecagelegenheden te creëren. Met fase 1B zijn er plannen voor internationale congres- en vergaderfaciliteiten, een black box met mogelijkheden voor specialty expo, beurzen en digitaal theater, kleinschalige winkels, een design hotel en wellness-omgeving.

ICE is gespecialiseerd in de ontwikkeling van vastgoed en stedelijke ontwikkelingen en streeft naar duurzame oplossingen die anticiperen op de toekomst en continuïteit waarborgen in een veranderende markt. Binnen een multidisciplinaire aanpak wordt ieder project vanuit een vernieuwende visie conceptueel uitgewerkt waarin het denkraam: de mens, tijdgeest, cultuur en techniek centraal staan. Aan de basis van onze visie staat respect voor bestaande waarden.