Ingezonden persbericht


PayPal introduceert Nederlandstalige versie van zijn online betaalservice

Amsterdam, 23 mei 2006 - PayPal, de mondiale leider in online betaalservices, kondigt vandaag de lancering van de Nederlandstalige versie (http://www.paypal.nl) van PayPal aan.

PayPal, onderdeel van eBay, is een onderneming die iedereen met een e-mailadres, zowel particulieren als bedrijven, de mogelijkheid biedt zowel nationaal als internationaal online betalingen te verzenden en te ontvangen. Inmiddels heeft PayPal wereldwijd meer dan 105 miljoen leden en is beschikbaar in 55 landen. PayPal kan overweg met 6 munteenheden - Euro, US Dollar, Pond Sterling, Canadese Dollar, Japanse Yen en Australische Dollar.

PayPal betrad de Nederlandse markt in juni 2004 met een Engelstalige versie, als antwoord op de grote vraag vanuit de Nederlandse gebruikersgemeenschap. Sinds de introductie is het aantal PayPal accounts in Nederland verdrievoudigd. Met de nieuwe Nederlandstalige versie wil PayPal de Nederlandse markt nog beter gaan bedienen.

"De lancering van de Nederlandstalige dienst vertegenwoordigt een significante stap voorwaarts in de uitbreiding van PayPal in Europa", aldus Christopher Coonen, General Manager, PayPal Southern Europe en Benelux. "De Nederlandse markt heeft een sterke groei getoond. Met de komst van deze gelokaliseerde dienst wordt het voor gebruikers nog gemakkelijker om online transacties, voor zowel nationale als internationale internethandel, uit te voeren."

De nieuwe Nederlandstalige service kan worden bijgeschreven aan de groeiende lijst van internationale PayPal sites, zoals het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Ierland en China.

Off-eBay groei

PayPal kijkt ook naar groeimogelijkheden buiten het eBay-platform. Zo wordt PayPal bijvoorbeeld als betaalmethode al door diverse online handelaren aangeboden en is PayPal recent een samenwerking aangegaan met Ogone. Ogone is met meer dan 6.500 handelaren een van Europa's toonaangevende service providers op betalingsgebied.

"We hebben er geen seconde aan getwijfeld om PayPal in onze internetkassa in te bouwen. De webwinkels die gebruikmaken van onze systemen zullen via een simpele klik in hun backoffice PayPal snel en eenvoudig kunnen accepteren in hun webwinkel. PayPal biedt extra toegevoegde waarde voor onze klanten, waarmee ze zonder extra investeringen nieuwe consumenten naar hun shop kunnen lokken", aldus Peter De Caluwe, Commercieel Directeur van Ogone.

PayPal kondigt verder ook zijn onlangs overeengekomen samenwerking aan met de lokale verzenddienst Kiala. PayPal accepteert Kiala's Track & Trace service voor zijn kopersbeschermingsprogramma. Dit wil zeggen dat een leveringsbewijs van Kiala als geldig verzendbewijs wordt beschouwd. "Toen eBay een maand geleden een partnership aanging met Kiala, konden zijn gebruikers direct profiteren van een nieuwe snelle en praktische verzendservice. Het feit dat PayPal onze service ook ondersteunt is een fantastische erkenning van de kwaliteit en zekerheid van onze verzenddiensten", zegt Luc Pirenne, Director Corporate Marketing & Alliances van Kiala.

Over PayPal

PayPal, een eBay onderneming opgericht in 1998, maakt het voor iedereen met een e-mailadres mogelijk snel, veilig en eenvoudig betalingen online te verzenden en te ontvangen. De service die PayPal aanbiedt, is gebaseerd op de bestaande financiële infrastructuur van bankrekeningen en credit cards. PayPal maakt gebruik van een uniek en uiterst geavanceerd systeem van fraudepreventie, dat garant staat voor een volkomen betrouwbare en veilige oplossing voor internationale betalingen in real-time. PayPal heeft meer dan 105 miljoen leden met een eigen account en is beschikbaar in 55 landen in alle delen van de wereld. Meer informatie over PayPal vindt u op https://www.paypal.nl.

# # #