Gemeente Elburg


Publicatie 23 mei 2006

Week 20

1. Sluiting Gemeentekantoor

2. Infosessies mei

3. Inspraakprocedure WMO

4. Vereenvoudiging vergunningen

5. Afsluiting wegen

6. Stuur enquêtes afval terug en maak kans op een prijs!
7. Steek de natuur in je (rug)zak!

8. Verlening vrijstelling bestemmingsplan en verlening bouwvergunning voor het realiseren van een manege op het perceel Nagelhoudsweg 11a te 't Harde.

9. Informatie Senioren / Informatiegids Wonen, Welzijn & Zorg
10. Informatieavond N309

11. Verkeersexamen voor 300 kinderen in de gemeente Elburg
12. Asbest in en om het huis

13. Afgegeven vergunningen

14. Natuur- en Landschapsverordening 1997

15. Wet milieubeheer / kennisgeving besluit
16. Wet Milieubeheer / kennisgeving ontwerpbesluit
17. Afgegeven bouw- en sloopvergunningen


---

________________________

Sluiting Gemeentekantoor

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 26 mei is het gemeentekantoor van Elburg gesloten.

Voor zaken die, onmiddellijk actie vereisen en beslist niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, is de gemeente op het volgende telefoonnummer bereikbaar: 06 - 512 018 72.

Dit nummer geldt alleen voor klachten, storingen en calamiteiten die direct verholpen dienen te worden.

terug

Infosessies mei

Deze wordt gehouden op 29 mei op het gemeentekantoor.

Agenda

Cluster 1, aanvang 19.30 uur, BenW kamer


- Zoekzones verstedelijking


- Planning Havenvisie.

Cluster 2, aanvang 19.30 uur, Habozaal


- Bijdrage renovatie LTC `t Harde.


- Brief van de PvdA, VVD en Gemeentebelang


- Collegevorming 2006.

Cluster 3, aanvang 21.00 uur, BenW kamer


- Gemeentegarantie geldlening ESC.


- Jaarstukken 2005 gemeente Elburg.

Cluster 4, aanvang 21.00 uur, Habozaal


- Caravans en ketens.

Via www.elburg.nl (onder `bestuur') zijn de agenda en de achterliggende stukken te raadplegen. Vanaf dinsdag 22 mei a.s. liggen ze ter inzage in bibliotheken, gemeenschapshuizen en het gemeentekantoor.

Spreekrecht Infosessie

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te praten met de raadsleden

terug

Inspraakprocedure WMO

De raad van de gemeente Elburg maakt bekend dat met ingang van 19 mei 2006 voor belanghebbenden en ingezetenen van de gemeente Elburg de notitie beleidskeuzes Wmo met onderliggende stukken betreffende individuele verstrekkingen en loket WMO ter inzage liggen. Voor deze beleidsstukken geldt de volgende inspraakprocedure. Vanaf de dag van terinzagelegging kan iedereen gedurende zes weken mondeling, maar het liefst schriftelijk, zienswijzen naar voren brengen. Mondelinge zienswijzen kunnen tijdens kantooruren worden ingebracht via het telefoonnummer 688 724 (de heer J. Hofstede). Schriftelijke zienswijzen kunnen gezonden worden naar de gemeente Elburg (adres zie colofon) of per mail naar jan.hofstede@elburg.nl. De notitie beleidskeuzes Wmo ligt ter inzage bij de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid, maar u kunt deze natuurlijk ook op onze website (www.elburg.nl) vinden: E-loket, onder de letter `W' staat de Wet maatschappelijke ondersteuning genoemd.

terug

Vereenvoudiging vergunningen

Door de burgemeester en het college is besloten tot vaststelling van een aantal beleidsregels waardoor een aantal aktiviteiten in aanmerking komt voor een vereenvoudigde vergunning. De beleidsregels zijn in werking getreden op 3 mei 2006.

Het gaat om de volgende aanvragen:

Object op of aan de weg, bijv. bouwmateriaal en materieel, tent enz. (APV artikel 2.1.4.1)

Object op of aan de weg, bijv. tentevangelisatie

Laten opstijgen heteluchtballon (Besluit niet aangewezen luchtvaartterrein)

Loop- en/of wielerwedstrijd (APV artikel 2.1.4.1)

Organiseren van een barbecue (buurt- of straatbarbecue) APV artikel 2.1.4.1

Buurtfestiviteiten zoals bijv. straatfeest, ongeacht de aanleiding tot het feest (APV artikel 2.1.4.1)

Rommelmarkt/snuffelmarkt (APV artikel 2.1.4.1)

Openluchtsamenkomst (APV artikel 2.1.4.1)

Voor vereenvoudigde vergunningen geldt ook een gereduceerd legestarief.

Een vereenvoudigde vergunning kan worden verleend als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Hiervoor is ook een eenvoudig aanvraagformulier beschikbaar. Wanneer u vragen over de voorwaarden of andere vragen heeft, kunt u contact opnemen met de afdeling Civiel Beheer en Groen, de heer W. Muntinga, telelfoonnummer 0525-688682 (bij voorkeur 's ochtends). De voorwaarden zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke internetsite.

terug

Afsluiting wegen


- Haerderweg

Zaterdag 3 juni 2006 is van 04.00 tot 18.00 uur het gedeelte van de Haerderweg gelegen tussen de Weg over de Plaats en de Bovenweg afgesloten voor alle verkeer, voetgangers uitgezonderd.

Voor vragen danwel opmerkingen betreffen het bovenstaande kunt u contact opnemen met de heer A.H. Kroese, medewerker vergunningen, afdeling Civiel Beheer en Groen, tel. 0525-688691.


- Diverse wegen `t Harde

Op donderdag 25 mei 2006 worden vanaf 05.00 tot 18.00 uur de volgende wegen afgesloten voor alle verkeer, voetgangers uitgezonderd.
* Bovenweg

* Nijverheidsweg

* De Zoom

* Oostloo

woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 mei 2006 wordt een gedeelte van Oostloo vanaf de Bovenweg afgesloten voor alle verkeer, inclusief fietsers en voetgangers.

Inlichtingen verkrijgbaar bij de heer A.H. Kroese, medewerker vergunningen afdeling civiel beheer en groen.

terug

Stuur enquêtes afval terug en maak kans op een prijs!

De gemeente Elburg onderzoekt momenteel uw mening over het voorkomen en inzamelen van afval. Dit onderzoek is een schriftelijke enquête onder een groot aantal willekeurig gekozen inwoners. Bij deze inwoners is de enquête op de deurmat gevallen en veel mensen hebben de vragenlijst al ingevuld teruggestuurd! Graag zien we nog meer reacties dus stuur de ingevulde enquête nog voor 25 mei terug en maak kans op een prijs!

In de enquête wordt o.a. gevraagd of u tevreden bent over de mogelijkheden om uw afval kwijt te raken. Kan de manier waarop wij uw afval inzamelen beter? Zo ja, hoe? Weet u welk soort afval waar naar toe moet? Vragen waarop we graag antwoord willen, zodat we de service vanuit de gemeente kunnen verbeteren. Daarnaast worden de resultaten van het onderzoek vergeleken met een soortgelijk onderzoek dat in 2002 heeft plaatsgevonden.

De hoeveelheid huishoudelijk afval dat we produceren neemt nog steeds toe. Om grondstoffen en energie te sparen, is het voorkomen van afval belangrijk. Daarnaast is het scheiden van afval van belang voor het hergebruik van deze grondstoffen. Glas is daar een mooi voorbeeld van: van `oud' glas kan eindeloos nieuw glas worden gemaakt!

Schriftelijke vragenlijst

Een deel van de inwoners van Elburg heeft inmiddels een enquête ontvangen. Hierbij vragen wij u om uw medewerking en verzoeken u de ingevulde enquête uiterlijk 25 mei terug te sturen naar Right Marktonderzoek. Onder de inzenders van de ingevulde enquêtes worden 10 cadeaubonnen verloot. Heeft u vragen over dit bewonersonderzoek, neem dan contact op met J. Minnaard van de Regio Noord-Veluwe, telefoon 0341-474428.

Bij voorbaat hartelijk dank!

terug

Steek de natuur in je (rug)zak!

Komend zomerseizoen kunt u als bezoeker van de Noord- Veluwe samen met uw kinderen nog meer genieten en nog meer ontdekken op de Veluwe. Want vanaf juni wordt de `natuurrugzak' door de regiogemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten gepresenteerd. In deze rugzak zitten allerlei materialen en ideeën om de Veluwe op een andere manier te ontdekken en te beleven.

Omdat de Veluwe jaarlijks door vele bezoekers en toeristen wordt bezocht zijn de regiogemeenten op het idee gekomen om nog meer aandacht aan de schoonheid van de Veluwe te schenken. Met de natuurrugzak bij u, wordt een wandeling door het natuurgebied nog interessanter en aantrekkelijker. U komt dingen te weten waar u anders nooit achter gekomen zou zijn. Ook zult u de Veluwe van een hele andere kant zien.

De `natuurrugzak'

In eerste instantie is de rugzak voor de kinderen bedoeld, maar voor de ouders is er ook interessante achtergrondinformatie over de Veluwe bijgevoegd. In de rugzak komt een boekje, met daarin een verhaal over een wild zwijntje in de regio Noord- Veluwe. In dit verhaal vertelt het zwijntje over zichzelf, wat hij allemaal tegenkomt en over de avonturen die hij meemaakt. Tijdens de tocht kunnen kinderen verschillende opdrachten maken. Voor deze opdrachten zijn materialen in de rugzak bijgevoegd zoals een loeppotje, waarmee kleine (bodem)diertjes bekeken kunnen worden. Daarnaast bevat de rugzak ook een aantal zoekkaarten waarmee u kan uitzoeken welke dieren, bomen en planten u tegenkomt.

Wanneer verkrijgbaar?

De natuurrugzak zal vanaf juni te huur zijn bij o.a. recreatieondernemers, VVV- kantoren en bezoekerscentra. De rugzak is zo samengesteld, dat hij in de hele regio Noord- Veluwe te gebruiken is. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de Regio Noord- Veluwe via e-mailadres bvdbrand@regionoordveluwe.nl.

terug

Verlening vrijstelling bestemmingsplan en verlening bouwvergunning voor het realiseren van een manege op het perceel Nagelhoudsweg 11a te 't Harde.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 23 maart 2006 nr. 2006-05572 hebben verklaard geen bezwaar te hebben tegen het verlenen van een vrijstelling, als bedoeld in artikel 19, eerste lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, om de realisering van een manege op het perceel Nagelhoudsweg 11a mogelijk te maken.

Ons college heeft op 2 mei 2006 besloten, met toepassing van bovenbedoelde `verklaring van geen bezwaar', vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het bestemmingsplan "Buitengebied Elburg". Voorts is op 23 mei 2006 voor het betreffende plan bouwvergunning verleend.

Voor het indienen van bezwaar tegen dit besluit wordt verwezen naar de colofon.

terug

Informatie Senioren / Informatiegids Wonen, Welzijn & Zorg

Onlangs is door de Gemeente Elburg en WIEL een Informatiegids Wonen, Welzijn & Zorg uitgebracht. Deze gids is de opvolger van de Seniorenwijzer die in november 2003 is uitgebracht.

Deze gids is uitgebreider dan de vorige, die alleen op ouderen gericht was. Het is een vraagbaak voor iedereen op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Om de informatie overzichtelijk te maken bestaat de gids uit twee delen, het eerste deel geeft een overzicht van activiteiten, voorzieningen en diensten in onze gemeente op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Het tweede gedeelte bevat gegevens over de aanbiedende organisaties.

Om een voorbeeld te geven:

Onder de titel Welzijn vindt u `Contacten buiten de deur'. En vervolgens een opsomming van activiteiten zoals Koffietafel 't Harde: Iedere donderdagmiddag vanaf 14.00 uur in de bibliotheek op 't Harde: zomaar even binnenlopen voor de gezelligheid (niet in de schoolvakanties), 2x koffie/thee voor EUR 0,50.

Ander voorbeeld:

Dagverzorging: In Het Feithenhof aan de Ledige Stede in Elburg, voor mensen met (lichte) zorg en/of begeleidingsbehoefte. Ook ter ontlasting van de mantelzorg. CIZ-indicatie is nodig. Inlichtingen: WIEL, afdeling ouderenwerk, tel. 681212.

Over de organisaties leest u wat de naam is, het adres en telefoonnummer, maar ook wie het contactpersoon is, voor welke doelgroep wordt gewerkt en wat er aan activiteiten, diensten en producten worden geboden.

De gids bevat, voorzover nagegaan kon worden, alle gewenste informatie. De prijzen en openingstijden zijn uiteraard onder voorbehoud, omdat er regelmatig zaken in wijzigen. Heeft u aanvullingen of wijzigingen door te geven: neemt u dan even contact op met WIEL.

Iedereen die geïnteresseerd is in deze informatiegids, kan kijken op de Internet site van WIEL, www.wiel.nl. Als u daar kijkt onder Ouderenwerk ziet u meteen een link staan. Als u daarop klikt opent een nieuw venster waarin u de gids kunt lezen.

Wilt u een gidsje hebben, kunt u deze ophalen of aanvragen bij WIEL, Lange Wijden 33 Elburg, tel. 0525-681212.

terug

Informatieavond N309

Volgend jaar wordt de provinciale weg N309 door 't Harde en Oostendorp heringericht. Afgelopen maandag- en woensdagavond zijn de voorlopige plannen daarvoor gepresenteerd. Er was veel belangstelling voor de plannen; op beide avonden kwamen rond de 100 bewoners af. Met deze plannen zullen de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de doorstroming op de Eperweg en de Zuiderzeestraatweg worden verbeterd.

De bewoners van zowel 't Harde als Oostendorp waren blij dat het aantal oversteekmogelijkheden toeneemt, dat de bestaande zebrapaden meer zullen gaan opvallen, en dat de parkeerstroken breder worden gemaakt. Waar mogelijk worden de parkeermogelijkheden uitgebreid. Aan de noordkant van 't Harde zal een rotonde ervoor zorgen dat de snelheid op dat deel van de Eperweg wordt verminderd, en dat de fietsers richting Elburg veiliger de Eperweg kunnen oversteken dan bij de Bovenweg of de Wolkamerweg. Ook wordt daarmee de toegankelijkheid van bedrijventerrein De Koekoek verbeterd. In Oostendorp zal het wegverkeerslawaai ongeveer halveren door de toepassing van stil asfalt. Ook wordt gedacht aan linksafstroken bij de Burg. U. de Vriesweg en de Oostendorperstraatweg. Vooral in 't Harde werd hevig geprotesteerd tegen het uitblijven van rondwegen. De provincie heeft aangegeven dat de aanleg hiervan door geldgebrek en de benodigde procedures nog wel minstens 10 jaar zal duren. Maar de gemeente zal zich sterk blijven maken voor de wensen van de bewoners, en zal bij de provincie steeds blijven aandringen op snelle aanleg van deze rondwegen.

terug

Verkeersexamen voor 300 kinderen in de gemeente Elburg

16 en 17 mei 2006 waren voor ruim 300 kinderen uit Elburg, 't Harde, Doornspijk en Hoge Enk spannende dagen: zij mochten het praktische verkeersexamen op de fiets afleggen. Zoals ieder jaar was de start en het eindpunt bij gemeenschapscentrum 't Huiken. Het verkeersexamen werd georganiseerd door Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO, afdeling Elburg/'t Harde, met hulp van vele vrijwilligers. Bijna elke deelnemende school had een paar moeders en een enkele vader bereid gevonden om een controlepost te bezetten. Zo konden de kinderen onderweg goed in de gaten worden gehouden en als dat nodig was, geholpen of gecorrigeerd worden. Vooraf werden alle fietsen gecontroleerd en de meeste waren gelukkig dik in orde. Deze kinderen kregen een "deze fiets is OK"-sticker, om op de fiets te plakken. De kinderen van wie de fietsen onderhoud of reparaties nodig hadden, kregen een brief voor hun ouders of verzorgers mee, met het dringende advies om hier, in het belang van hun kinderen, aandacht aan te besteden.

We kunnen nu al verklappen, dat alle kinderen die mee hebben gedaan, hun diploma binnenkort zullen krijgen. Al met al twee geslaagde dagen, zowel voor de kinderen, als de vrijwilligers en 3VO, afdeling Elburg/'t Harde.

terug

Elburg Milieu Bewust

Asbest in en om het huis

Asbest. Wat is het? Is het gevaarlijk? Waar zit het in? Wat kan ik doen als ik het in huis tegenkom? Moet ik het verwijderen? Allemaal vragen die bij veel mensen leven. Daarom staan de in de brochure Asbest in en om het huis adviezen hoe u het best met asbest om kunt gaan. Deze brochure is verkrijgbaar op de afdeling Milieu.

Asbest is inmiddels verboden en niet meer te koop. Maar asbest is in het verleden veel toegepast. U kunt het daarom nog tegenkomen in uw woning, bijvoorbeeld in vloerbedekking, in huishoudelijke apparaten of in cementgolfplaten op een schuurtje. In de brochure Asbest in en om het huis vindt u een overzicht van de meest voorkomende asbesthoudende producten.

Van het een komt het ander

Het is bijna niet meer voor te stellen. Een paar jaar geleden werden lege jampotjes, schillen, hagelslag-doosjes, batterijen en kattebakkorrels op één grote hoop gegooid. Of liever gezegd, in één grote vuilniszak.

Tegenwoordig doen wij het anders. Want in de meeste huishoudens wordt het afval gescheiden. Al het gescheiden afval wordt gescheiden verwerkt en zo veel mogelijk hergebruikt. Want wat wij weggooien kan vaak weer opnieuw worden gebruikt. En zo komt van het een het ander.

Hergebruik bespaart grondstoffen. Bij de productie van glas bijvoorbeeld wordt gemiddeld 50% "oud" glas en 50% nieuw grondstoffen (zand, kalk en soda) gebruikt. Dat betekent dat voor elke kilo glas een halve kilo zand, kalk en soda wordt bespaard.

Met hergebruik besparen wij niet alleen grondstoffen, maar ook energie. Want de winning van grondstoffen uit de natuur en de productie van nieuwe materialen kost meestal meer energie dan het hergebruik van die materialen. De productie van nieuw aluminium bijvoorbeeld kost 20 keer zoveel energie als het omsmelten van oud aluminium, terwijl de kwaliteit vrijwel gelijk is.

Meer weten?

Op de afdeling Milieu is de brochure Van 't een komt het ander gratis af te halen. Deze brochure geeft de stand van zaken van hergebruik in Nederland.

terug

Afgegeven vergunningen

Autobedrijf Wijnne p/a de heer G. Wijnne, Oude Harderwijkerweg 73, 8085 PG Doornspijk heeft vergunning ontvangen voor het organiseren van een autoshow op 25, 26 en 27 mei 2006. Locatie: Oude Harderwijkerweg 73 te Doornspijk. Verzonden: 8 mei 2006.

Evangelisatiecommissie VEG Kerk Elburg p/a de heer A. van Putten, Schiksweg 8A, 8085 PD Doornspijk heeft vergunning ontvangen voor het organiseren van een openluchtdienst op 2 juli 2006 van 16.00 tot 17.15 uur. Locatie: trapveld aan de Singel te 't Harde. Verzonden: 4 mei 2006.

De heer H. Kruithof, Weidevogellaan 113, 8081 ZW Elburg heeft vergunning ontvangen voor het tijdelijk (tot 31 mei a.s.) mogen plaatsen van een container op een parkeerplaats voor zijn woning. Verzonden: 8 mei 2006.

Aannemingsbedrijf Lipke B.V. p/a de heer H.J. van de Schootbrugge, Havenkade 43, 8081 GR Elburg heeft een doorlopende vergunning ontvangen tot 31 december 2006 voor het mogen plaatsen van bouwmaterialen, schaftwagens en containers op de openbare weg in de gemeente Elburg. Verzonden: 12 mei 2006.

Zwemvierdaagsencommissie p/a mevrouw W. Renes, Cristallina 11, 8084 EE 't Harde heeft vergunning ontvangen voor het organiseren van een recreatieve senioren triatlon op 20 juni 2006. Verzonden: 17 mei 2006.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer A.H. Kroese, medewerker vergunningen afdeling Civiel Beheer en Groen, tel. 0525-688691.

Bezwaar mogelijk, zie colofon.

terug

Natuur- en Landschapsverordening 1997

Aangevraagde ontheffing voor het vellen/afzetten van:
1. twee grove dennen op het perceel Prins Mauritslaan 14 te 't Harde.
2. een grove den op het perceel Prins Willem Alexanderlaan 18 te 't Harde.

3. twee grove dennen op het perceel Prins Willem Alexanderlaan 20 te 't Harde.

4. een esdoorn op het perceel Eperweg 85 te 't Harde.

Zienswijzen op deze aanvragen tot een week na 23 mei in te dienen bij de afdeling Milieu van de Gemeente Elburg, Postbus 70, 8080 AB te Elburg.

Verleende ontheffing voor het vellen/afzetten van:
1. drie amerikaanse eiken en een inlandse eik op het perceel Vaarbekerweg 11 te 't Harde (met herplantplicht).
2. dertien grove dennen, 5 lariksen en drie berken op het perceel Bovenweg 57 te Doornspijk.

3. een zomereik op het perceel Eperweg 92 te 't Harde (met herplantplicht).

4. een houtsingel thv de busbaan en Tennisvereniging, Gregorystraat te Elburg.

5. een kastanje, twee sparren, een goudiep en een conifeer op het perceel Schiksweg 20 te Doornspijk.

Geweigerde ontheffing voor het vellen/afzetten van:
1. drie grove dennen op het perceel Prins Willem Alexanderlaan 22 te 't Harde.

Bezwaar is mogelijk (zie colofon).

terug

Wet milieubeheer / kennisgeving besluit

Het volgende besluit is genomen:

Sindorf Trading Holland B.V. Het verlenen van een revisievergunning ingevolge de Wet Milieubeheer voor het in werking hebben van een handelsonderneming gelegen aan de Spoorstraat 13 te 't Harde.

Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit niet gewijzigd.

Het besluit is met ingang van woensdag 24 mei 2006 tot en met dinsdag 4 juli 2006 iedere werkdag van 8:30 uur tot 12:30 uur in te zien op de afdeling Milieu van het gemeentekantoor. De stukken zijn ook op afspraak buiten genoemde tijden in te zien.

Beroep instellen is binnen voornoemde termijn mogelijk bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's Gravenhage. In beginsel kan er uitsluitend beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tegen het ontwerpbesluit zijn zienswijze naar voren heeft gebracht.

Een belanghebbende die beroep instelt, kan (bij spoed) tevens verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zie bovenstaand adres). Het besluit wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

Als u een beroepschrift indient, moet u griffierecht betalen. De griffier van de Raad van State stuurt u hiervoor een rekening. Het beroepschrift wordt pas in behandeling genomen, nadat het griffierecht is betaald.

Voor meer informatie en/of afspraak: tel. 688692 (W.J. Grijsen).

terug

Wet Milieubeheer / kennisgeving ontwerpbesluit

De volgende ontwerpbesluiten zijn genomen:

Z. Evink, Verlengde Vaarbekerweg 1 te 't Harde: Het verlenen van een revisievergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het in werking hebben van een vleesvarkenshouderij.

Gebr. H. en L. Nagelhout, Verlengde Schietweg 2 en 4 te 't Harde: Het verlenen van een oprichtingsvergunning voor het in werking hebben van een inrichting voor het houden, verhandelen, transporteren en exporteren van melkrundvee.

De ontwerpbesluiten liggen met ingang van woensdag 24 mei tot en met dinsdag 4 juli 2006 ter inzage op de afdeling Milieu van het gemeentekantoor. De stukken kunnen iedere werkdag van 8:30 uur tot 12:30 uur worden ingezien. De stukken zijn ook op afspraak buiten genoemde tijden in te zien.

Zienswijzen kan een ieder binnen voornoemde termijn schriftelijk indienen bij het college. Tevens is het mogelijk zienswijzen mondeling in te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de heer W.J. Grijsen. U kunt aangeven om persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Voor meer informatie en/of afspraak: tel. 688692 (W.J. Grijsen).

terug

Afgegeven bouw- en sloopvergunningen

Lichte bouwvergunningen

1. Singel 50, 't Harde: gedeeltelijk veranderen van dakkapellen.
2. Hanzestraat 37, Elburg: gedeeltelijk vergroten van een woning.
3. De Zoom 17 en 19, 't Harde: plaatsen van een carport.

Reguliere bouwvergunning

1. Nagelhoutsweg 11a, 't Harde: met toepassing van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening geheel vernieuwen van paardenstallen.

Sloopvergunningen

1. Korte Jukweg 1, Elburg: slopen van een woning, garage, schuur en dierenverblijf.

2. Kuimhagenweg 1, Doornspijk: verwijderen van asbesthoudende dakbedekking op een garage/berging.

3. Zuiderzeestraatweg Oost 11, Elburg: slopen van een woning/smederij.

Reclamevergunning

1. Havenkade 18, Elburg: plaatsen van een smeedijzeren uithangbord.

De vergunningen zijn - tenzij anders vermeld - verzonden op 23 mei
2006.

Bezwaar is mogelijk (zie colofon).

Tervisielegging bouwplannen/ontwerpbesluit

Burgemeester en wethouders zijn van plan om onder hantering van een vrijstelling ex artikel 9, lid 2, sub c, van de voorschriften behorende bij het bestemmingsplan "'t Harde-Oost", vrijstelling te verlenen voor:

1. Berkstraat 7, 't Harde: bouwen van een serre

en met toepassing van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning te verlenen voor:
2. Sportlaan 34, 't Harde: vergroten van de woning.
3. Hertog Arnoldweg 18, 't Harde: gedeeltelijk veranderen/vergroten van de woning.

4. Zuiderzeestraatweg O 23, Elburg: plaatsen van een hooiberg.
5. Biesenkamp 26, Elburg: plaatsen van een carport.

Ontwerpbesluit op grond van artikel 5 van de gemeentelijke Monumentenverordening

6. Nunspeterweg 23, 25, 29, 31, 33, 35 en Molenweg 4, Elburg: restauratie van de voorgevels enhet vergroten van de woningen.

Het bouwplan onder nr. 1 kunt u inzien vanaf woensdag 24 mei tot 7 juni en de bouwplannen/ontwerpbesluit 2 t/m 6 kunt u inzien vanaf woensdag 24 mei tot 5 juli op de afdeling bouwen en wonen. Hebt u bezwaar tegen een van de bouwplannen/ontwerpbesluit dan kunt u tot genoemde data uw zienswijze schriftelijk of mondeling indienen (zie colofon).

Ingekomen aanvragen om lichte bouwvergunning

1. Hertog Karelweg 1, 't Harde: vergroten van de woning.
2. Staelsweg 16, Doornspijk: plaatsen van een schutting.

Ingekomen aanvragen om reguliere bouwvergunning
1. Rolklaver 11, Elburg: bouwen van een woning.

Deze publicatie betekent niet dat de vergunningen zijn of worden verleend. Op een ingekomen aanvraag kan geen zienswijze of bezwaar worden ingediend.

terug