Gemeente Weert

23 mei 2006

De gemeente Weert biedt aan:

GOEDKOPE ZORGVERZEKERING VOOR MENSEN MET EEN LAAG INKOMEN

De nieuwe zorgverzekering blijkt een behoorlijke verplichte extra uitgave, vooral voor mensen met een laag inkomen. Gelukkig bieden veel werkgevers hun werknemers een collectieve ziektekostenverzekering aan met een lager premiebedrag. Maar veel werknemers of uitkeringsgerechtigden hebben die mogelijkheid niet. Die betalen het volle pond. Voor mensen met een laag inkomen doet de gemeente Weert daar iets aan! Iedere burger verdient gelijke kansen. De gemeente voelt zich daarom verplicht mensen met een laag inkomen te helpen. Dat doet de gemeente Weert door mensen met een laag inkomen een collectieve ziektenkostenverzekering bij zorgverzekeraar CZ aan te bieden.

Wie ouder is dan 18 jaar kan profiteren van een collectiviteitskorting. Dat houdt in:
- 5% op de basisverzekering, en

- 5% op de aanvullende verzekering(en). Met uitzondering van de jongerenpolis en de 50+ polis.

Laag inkomen
Dit aanbod geldt alleen voor mensen met een laag inkomen. Iemand kan alleen gebruik maken van dit aanbod als zijn of haar inkomen lager is dan 115% van het sociale minimum zonder de vakantietoeslag (per 1-1-2006).

. voor een alleenstaande tussen 21 en 65 jaar: E 966,97 netto per maand.

. voor een alleenstaande ouder tussen 21 en 65 jaar: E 1.243,24 netto per maand.

. voor een echtpaar, beiden tussen 21 en 65 jaar: E 1.381,38 netto per maand.

. voor een alleenstaande, 65 jaar en ouder: E 1.050,15 netto per maand.

. voor een echtpaar, beiden 65 jaar en ouder: E 1.450,98 netto per maand.

U bent al verzekerd bij CZ?

Voor degenen die bij CZ zijn verzekerd kan de gemeente direct de collectieve ziektekostenverzekering afsluiten. Wie niet verzekerd is bij CZ kan vanaf 1 januari 2007 deelnemen in deze collectieve verzekering. Men wordt dan in het najaar geïnformeerd over hoe men kan instappen. Wel moet dan de huidige verzekering vóór 1 november dit jaar op worden gezegd.

Aanmelden
Het aanvraagformulier kan men afhalen bij:
. het Infocentrum in de hal van het stadhuis
. Dienstencentrum `de Roos` (Punt Welzijn) Beekstraat 29. Het aanvraagformulier is ook te downloaden van internet en ingevuld inleveren. Kijk voor het formulier op MACROBUTTON HtmlResAnchor www.weert.nl onder ÂŽactueelÂŽ. Het aanvraagformulier dient te worden opgestuurd naar: Gemeente Weert, Sociale Zaken, onder vermelding van CZV, Antwoordnummer 1200, 6000 VB Weert (postzegel niet nodig).

Meer informatie?

Voor inhoudelijke vragen over de verzekering, kan men contact opnemen met de klantenservicelijn van de CZ, tel. 0900-0949.

2006.089 FS


---- --