Provincie Zuid-Holland

Nieuwe raadsleden geinformeerd over de Nieuwe Driemanspolder

Nieuwe raadsleden van Den Haag, Zoetermeer en de gemeente Leidschendam-Voorburg bezochten vorige week de Nieuwe Driemanspolder en lieten zich informeren over de toekomst van de polder. Ook enkele wethouders, bestuurders van waterschappen en grondeigenaren bezochten de bijeenkomst. De informatiebijeenkomst had als doel aanwezigen bij te praten over de toekomstige inrichting van het gebied, zodat zij de komende maanden een weloverwogen besluit kunnen nemen over de milieu effect rapportage (mer) en de voorontwerp bestemmingsplannen. De MER en bestemmingsplannen gaan naar verwachting direct na de zomer in de inspraak.

De Nieuwe Driemanspolder bestaat uit een aantal polders gelegen tussen de Haagse wijk Leidschenveen en de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer. De huidige agrarische functie maakt plaats voor natuur, recreatie en water zodat de polder in de toekomst een buffer vormt tegen de oprukkende steden in de omgeving. Daarnaast speelt het gebied een belangrijke rol bij de berging van water. Betrokkenen bij het gebiedsplan zijn de gemeenten Den Haag, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg; hoogheemraadschappen van Rijnland en Delfland, de provincie Zuid-Holland en het ministerie van LNV. Verwacht wordt dat in 2009 de eerste schop de grond in kan.

Kijk op http://www.pzh.nl/thema/milieu_natuur_en_water/projecten/ndp/index.jspvoor meer informatie over de Nieuwe Driemanspolder.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22
Zie ook: http://http://www.pzh.nl/thema/milieu_natuur_en_water/projecten/ndp/index.jsp