RTL Group

A1 Grand Prix blijft bij RTL Nederland

ALLE TOONAANGEVENDE AUTOSPORT ONDER ÉÉN DAK

De uitzendrechten van de A1 Grand Prix, sjeik Maktoums World Cup Of Motor Sports, blijven bij RTL Nederland (RTL). RTL heeft zich nu verzekerd van alle toonaangevende autosport, zoals de zojuist verkregen rechten Formule 1 voor 2007, 2008 en 2009, de op zondag 28 mei te verrijden Indianapolis 500, de 24 Uur Van Le Mans op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni en natuurlijk de monsterlijke woestijnrally Dakar, eind december.

Boudewijn van Schaik, programma directeur RTL 7, is blij met dit enorme autosportaanbod: We zijn trots op het feit dat RTL dit prachtige pakket heeft weten te bemachtigen. Voor de kijker is het nu heel duidelijk op welke zender hij moet zijn voor de autosport. Ons aanbod omvat met het binnenhalen van de Formule 1 het gehele autosportspectrum: van de meest geavanceerde snelheidsbolides tot en met zware trucks racend door het mulle woestijnzand.

In de A1 Grand Prix, waaraan 25 landen deelnemen, wordt Nederland opvallend vertegenwoordigd. De knaloranje bolide van seatholder Jan Lammers, met eerste rijder Jos Verstappen, is een niet te missen en goed presterende verschijning. De grondlegger van deze opmerkelijke raceklasse, sjeik Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum, heeft bepaald dat alle wagens technisch gezien exact gelijk aan elkaar zijn en heeft zich met elk detail van zowel de bolide als de opzet van de races beziggehouden. Dit resulteert in een spannende, onvoorspelbare race met veel inhaalmomenten. De eerste race van het nieuwe A1 Grand Prix-seizoen is op 1 oktober op Circuit Park Zandvoort.

De Formule 1 is in 2007 na drie jaar weer terug bij de zender die deze klasse groot heeft gemaakt bij de Nederlandse kijker. Het racespektakel kenmerkt zich door de bijzonder professionele merkenteams en de miljoenenbusiness eromheen. Traditiegetrouw brengt RTL eind mei de Indianapolis 500, the greatest spectacle in racing, waarin mogelijk een plek is weggelegd voor Arie Luyendijk jr. Ook de 24 Uur Van Le Mans ontbreekt niet in het aanbod. De kijker wordt gedurende de gehele dag met uitgebreide updates geïnformeerd en beleeft zowel de start als de finish live. Net als voorgaande jaren is het aantal Nederlandse deelnemers binnen dit endurance event opvallend.

Al even traditiegetrouw volgt RTL de grote groep avonturiers die zich waagt aan de legendarische woestijnrally Dakar. De karavaan van speciaal geprepareerde personenwagens, vrachtwagens en motoren trekt langs de Afrikaanse westkust voor de ultieme uithoudingstest voor mens en machine. De route staat garant voor schitterende vergezichten in een adembenemend landschap.

---

-------------
Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.persdienstrtlnederland.nl bezoeken.

© 2006 RTL Nederland / IP