Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt steekpartij

TILBURG, 23 mei 2006

Gewonden bij vechtpartij met mes

Bij een vechtpartij woensdagavond 23 mei rond 19.30 uur in een woning op de Lijndonk in Oosterhout, zijn twee mannen van rond de 40 jaar uit Nieuw Beijerland gewond geraakt doordat hun belager met een mes begon te steken. De dader is in een auto vertrokken en nog niet achterhaald. De politie is bezig met het verhoren van getuigen en betrokkenen en de technische recherche is bezig met het sporenonderzoek.

Uit het eerste onderzoek kan worden opgemaakt dat de twee mannen waarschijnlijk in de woning waren toen daar de tot nu toe onbekende man verscheen. Er ontstond voor de woning een woordenwisseling en kort daarna in de hal van de woning een schermutseling. Daarbij heeft de bezoekende man een mes gepakt en in de richting van de andere mannen gestoken. Een van de mannen raakte daarbij lichtgewond aan zijn hand en de andere man werd geraakt in de buikstreek. Welke verwondingen deze man heeft opgelopen is nog niet bekend. Hij is naar het ziekenhuis in Breda gebracht en wordt daar momenteel geopereerd. De andere gewonde is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. De dader wist er in een auto vandoor te gaan en is tot op heden niet achterhaald.

De politie probeert aan de hand van verklaringen van getuigen en betrokkenen duidelijk te krijgen wie de weggereden man is, wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding was tot de vechtpartij. De technische recherche is bezig met een onderzoek naar sporen.

Auteur: Jan Clarijs