Gemeente Zaanstad

B&W besluiten van week 19 en 20 Maximumsnelheid Provinciale weg tussen het wegvak den Uylweg en de Havenstraat verhoogd tot 70 kilometer per uur en andere B&W besluiten
22-05-2006

Ontwerp bestemmingsplan Molletjesveer
Zaanstad is bezig met het opstellen van nieuwe bestemmingsplannen. Ook voor het gebied Molletjesveer zijn de huidige bestemmingsplannen in het algemeen niet afgestemd op de huidige eisen. Daarom is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Molletjesveer is het ontwerp gereed. Het ontwerp bestemmingsplan ligt, vanaf 11 mei 2006, 6 weken ter inzage. De resultaten van het vooroverleg met betrokken partijen zoals Provincie, Waterschap en VROM-inspectie en de inspraak zijn zoveel mogelijk in het plan verwerkt of gemotiveerd weerlegd.

Maximumsnelheid deel provinciale weg den Uylweg-Havenstraat De maximumsnelheid op de provinciale weg tussen het wegvak den Uylweg en de Havenstraat wordt verhoogd tot 70 kilometer per uur. Op dit wegvak wordt geluidsarm asfalt worden aangebracht. Door deze maatregel zal een voor justitie handhaafbare situatie ontstaan, en wordt de geluidoverlast voor omwonenden teruggebracht.

Aanleiding voor het verhogen van de maximum snelheid en het aanbrengen van het geluidsarm asfalt zijn klachten over zowel geluidoverlast als te hard rijden. In praktijk blijkt de huidige maximumsnelheid van 50 km per niet handhaafbaar is, omdat de weg door de rechter vanwege de gescheiden rijstroken geschikt en veilig wordt gevonden voor hoge snelheden. Boetes zijn om die reden geseponeerd. De maximumsnelheid van 70 km per uur zal wel handhaafbaar zijn. Door het aanbrengen van geluidsarm asfalt zal de geluidoverlast afnemen.

Het geluidsarm asfalt wordt in 2 fasen aangebracht: de eerste fase na de oplevering van de Bernardbrug begin 2007, en de 2de fase na oplevering van de fietstunnel (zomer 2008). Overigens zal tijdens deze laatste werkzaamheden om veiligheidsredenen een lagere snelheid geldig zijn.

Het verkeersbesluit ten aanzien van de verkeerssnelheid staat nog open voor bezwaar. Na afronding van deze periode zullen de verkeersborden worden geplaatst.

(Her)benoeming bestuursleden Stichting Omroep Zaanstreek (Zaanradio) In de afgelopen tijd zijn er een aantal bestuurswisselingen geweest bij de Stichting Omroep Zaanstreek. Op grond van de mediawet en de stichtingsstatuten moeten bestuursleden benoemd worden door het College van B&W van Zaanstad. Het college (her)benoemt de volgende personen tot bestuursleden.

L.I. Verra, vertegenwoordiger culturele sector
A.L. Lukkien, op persoonlijke titel (penningmeester) J.H. Wals, vertegenwoordiger welzijnssector P. van Raalte, vertegenwoordiger sector onderwijs W. Zandstra, vertegenwoordiger levensbeschouwelijke groeperingen D. de Hen, op persoonlijke titel, secretaris H. Nat, Zaandam, vertegenwoordiger sport en recreatie

N. Dekker - v.d. Poll, vertegenwoordiger medewerkers stichting