Gemeente Hulst


Persbericht - 23.05.2006

Uitbreiding terrassen Grote Markt

Op 20 april 2006 stemde de gemeenteraad in met het voorstel tot de uitbreiding van terrassen voor de panden gelegen aan de Grote Markt 2,
4 en 6 te Hulst. Vervolgens is een en ander uitgewerkt in een concreet uitvoeringsplan. Dit plan is nu gereed.

De werkzaamheden die ter plaatse worden uitgevoerd bestaan uit het uitbreiden van de terrasruimte / voetgangersgebied voor de panden Grote Markt 2, 4 en 6 te Hulst. De uitbreiding omvat circa 2 meter. Hierdoor wordt de rijbaan voor deze panden teruggebracht van 8 naar 6 meter breedte. De rijrichtingen op de Grote Markt blijven ongewijzigd.

Aansluitend op de uitbreiding van de bovengenoemde werkzaamheden, wordt op de
aanliggende kruising Grote Markt Grote Zwanenstraat te Hulst een verhoogd vlak aangelegd.

De start van de werkzaamheden is voorzien op dinsdag 13 juni 2006. Gestart wordt met de uitbreiding van de terrasruimte. Dit zal op vrijdag 16 juni 2006 worden afgerond. Hierbij wordt de Gentsestraat niet afgesloten. Alle verkeer kan op de gebruikelijke wijze doorstromen.
Vervolgens wordt op dinsdag 20 juni 2006 aangevangen met de aanleg van het verkeersplateau. In verband met deze werkzaamheden dient de Gentsestraat 4 dagen te worden afgesloten voor het verkeer. Om de bereikbaarheid van de Grote Markt te garanderen, wordt gedurende deze
4 dagen de rijrichting in de Overdamstraat en de Steenstraat te Hulst omgedraaid. Vrachtverkeer kan de binnenstad via de Dubbele Poort bereiken, mits niet hoger dan 3,60 meter. De werkzaamheden worden op vrijdag 23 juni 2006 volledig afgerond.

Om eenieder in de gelegenheid te stellen nader kennis te nemen van de geplande werkzaamheden, vindt op donderdag 1 juni 2006 een inloopavond plaats in het stadskantoor, gelegen aan de Grote Markt te Hulst. Vanaf 18.30 tot 21.00 uur kan men de plannen en bijbehorende situatietekeningen komen bekijken. Op deze avond kan men op een tijdstip naar wens binnenlopen op het stadskantoor. Er zal voldoende tijd zijn om bezoekers persoonlijk te informeren en eventueel in te gaan op hun vragen of suggesties.

De bewoners dan wel gebruikers van de panden gelegen in de nabijheid van het gebied, alsmede de wijkraad Hulst Centrum en Ondernemersorganisatie Hulst Reynaertstad, zijn schriftelijk geïnformeerd over het bovenstaande.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Jolanda Hartman.
Tel : 0114-389137
Email: jha@gemeentehulst.nl