Provincie Friesland

Hierbij ontvangt u de besluitenlijst nogmaals. In het voorgaande mailtje zat de verkeerde. Excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,

Rixt Ritskes
Afdeling Communicatie

PERSBESLUITENLIJST

Het College van Gedeputeerde Staten heeft op
23 mei 2006 het volgende besloten:

Mededelingen
Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 16 mei 2006 vastgesteld.
Besluitenlijst beschikbaar


1. Projecten stadsconvenant Leeuwarden gehonoreerd Het college van GS heeft voor 3 projecten voortvloeiend uit het stadsconvenant Leeuwarden 2006-2010, in totaal E233.797 uit de provinciale convenantsmiddelen beschikbaar gesteld. De projectvoorstellen zijn ingediend door de gemeente Leeuwarden en de Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO), een kenniscentrum voor bedrijfsleven, overheid en samenleving. Voor kwetsbare groepen in Fryslân wordt opvang in de eigen omgeving mogelijk gemaakt. Provincie en gemeente Leeuwarden stellen elk E 173.797 beschikbaar voor de oprichting in Sneek van een pension voor deze doelgroep. Een sluitende aanpak voor risicojongeren en ex-gedetineerden in Leeuwarden wordt gesteund met E30.000 (gemeente Leeuwarden datzelfde bedrag) en verbetering van de schuldhulpverlening in Fryslân eveneens met E30.000.


2 GS willen onderhandelen over aankoop Vitens aandelen Het College van Gedeputeerde Staten van Fryslân wil onderhandelen over de aankoop van aandelen in het Waterbedrijf Vitens. Dat staat in een brief die het college naar Provinciale Staten stuurt. Gedeputeerde Jan Ploeg: "Water is een eerste levensbehoefte en de Vitens vestiging in Leeuwarden is belangrijk voor onze werkgelegenheid en het realiseren van onze waterambities."

De provincie Fryslân heeft de mogelijkheid aandelen van Nuon over te nemen. Nuon wil haar Vitens aandelen afstoten omdat het waterbedrijf Vitens gaat fuseren met Hydron Midden Nederland en Hydron Flevoland. De waarde van het aandelenpakket van Nuon in Vitens, een belang van 36,1%, bedraagt E86,9 miljoen. Hoe groot het aandelenpakket van de provincie Fryslan in het gefuseerde waterbedrijf zou moeten zijn, is nog niet duidelijk. In de brief noemt het college het aantal aansluitingen in de provincie als mogelijk uitgangspunt. Omgerekend gaat het dan om een belang van 12% in het nieuwe waterbedrijf. Dit najaar wil het college met Provinciale Staten debatteren over de aankoop van de aandelen.


3. Subsidie voor zeven gemeentelijke fietsprojecten Gedeputeerde Staten hebben een bestemming gevonden voor de door de Staten beschikbaar gestelde bijdrage uit de Bijdrageregeling Fietsverkeer 2006. Een bedrag van 600.000 euro wordt verdeeld over zeven gemeentelijke initiatieven, ter bevordering van woon-werk fietsverkeer en ketenmobiliteit. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan het Provinciaal Verkeer- en Vervoerplan 2006. Persbericht + stuk beschikbaar


---- --